Ce plantam in gradini mai mici ?




 Nu aveți o curte sau un teren de grădină, dar încă vă place ideea de a cultiva legume ? Grădinarii din terasa , veranda și containerele își pot cultiva în continuare propriile produse și ierburi cu câteva sfaturi simple și alegerile potrivite de recoltă - dintre care multe vor produce tot sezonul.


Este posibil ca spațiile mici să nu găzduiască alimente precum dovleceii de iarnă sau porumbul , dar multe alte comestibile comune funcționează perfect. Multe dintre ele pot fi tăiate pentru utilizare și se vor reîntoarce cu o nouă creștere. 


Salată verde


Broccoli


Broccoli este una dintre plantele în care puteți recolta un cap de dimensiune completă și puteți lăsa lăstarii laterali să continue să crească. Acestea nu vor deveni capete mari, ci buchețele mai mici, care sunt încă delicioase.


Frunzele de broccoli pot fi, de asemenea, recoltate și au o aromă mai blândă, dar similară cu capul florii.


Cultivarea broccoli în ghivece este o opțiune excelentă pentru cei cu spațiu limitat. Este o plantă de sezon rece și adesea va înflori pur și simplu sau nu va produce buchețe în timpul verii fierbinți. Cu toate acestea, așteptați până la sfârșitul sezonului și o plantă bine îngrijită va produce niște buchețe de toamnă pentru masa dumneavoastră. 


Telina


Țelina durează destul de mult să se stabilească din semințe, dar este gata pentru recoltare până la sfârșitul sezonului. Pe măsură ce planta se maturizează, frunzele și tulpinile exterioare pot fi luate după cum este necesar.


Țelina adaugă acel pic de ceva la supe și tocane și foarte necesar crocant în articole precum salata de ton. Tăiați tulpinile la trei sferturi din lungimea tulpinilor.

Ierburi

Gradina de ierburi


Ce este gătitul fără ierburi? Ierburile conferă aromă și aromă puternică rețetelor, așa că plantarea unei grădini de plante ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare bucătar de acasă.


Busuiocul este una dintre ierburile din sezonul cald tăiat și revenit pe care le putem savura împreună cu roșiile noastre coapte . Îndepărtați frunzele după cum este necesar, dar niciodată mai mult de o treime. În mod similar, pătrunjelul poate fi tăiat ori de câte ori este nevoie de prospețime.

Comentarii