Ce se planteaza langa ceapa ?

 Mirosul lor puternic și obiceiul scăzut de creștere fac din ceapă plantele însoțitoare potrivite pentru multe legume, ierburi și flori. Ceapa este atât de versatilă în grădină încât poate fi dificil să decizi unde să le găsești, deoarece crește bine cu majoritatea celorlalte plante. Deoarece ceapa este atât de bună la respingerea dăunătorilor, cel mai bun loc pentru a- ți crește plantele însoțitoare de ceapă este lângă celelalte cele mai vulnerabile la dăunători. Mai jos sunt câteva plante însoțitoare de ceapă recomandate, dar dacă aveți alte plante predispuse la dăunători, este posibil să doriți să plantați ceapă lângă acestea.


Legume crucifere


Legumele crucifere, cum ar fi broccoli , varza , conopida și kale, sunt plantele perfecte pentru ceapa. Aroma puternică a cepei respinge în mod natural  dăunători care vizează legumele crucifere. În plus, ceapa și legumele crucifere sunt plante cu hrănire grea, așa că ambele beneficiază de aplicații regulate de îngrășăminte .


Căpșune


În mod similar, căpșunile sunt, de asemenea, predispuse la invaziile dăunătorilor. Ceapa ajută la alungarea multora dintre cei mai comuni dăunători ai căpșunilor. Ceapa și căpșunile sunt ambele plante cu creștere scăzută, așa că, în general, nu vor concura pentru lumina soarelui sau alte necesități.


Morcovi


Plantele însoțitoare de ceapă par să țină departe musca distructivă a morcovului, un dăunător care poate împiedica creșterea morcovilor și chiar poate distruge plantații întregi. Deoarece ambele plante sunt legume rădăcinoase, ele au nevoi de creștere similare și preferă udarea regulată și solul afânat și adânc. 


Ardei


Ardeii și ceapa nu se potrivesc bine doar în bucătărie; Plantele însoțitoare de ardei și ceapă sunt, de asemenea, parteneri perfecti în grădină. Aroma puternică a cepei respinge mulți dăunători din grădină . Plantele de ardei sunt, de asemenea, mai înalte decât ceapa, lăsând mult spațiu pentru ca ceapa să crească dedesubt.

rosii


Dacă doriți să faceți salsa de casă , trebuie neapărat să lăsați un loc în grădina dvs. pentru a cultiva roșii cu plante însoțitoare de ceapă. Când este plantată împreună, ceapa vă va ajuta să vă mențineți roșiile fără dăunători, iar frunzele mai mari ale roșiilor pot proteja solul din jurul cepei și să le împiedice să se usuce la fel de repede. În plus, ambele plante au nevoie de mulți nutrienți și au nevoi de creștere similare.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:


Comentarii