Ce se poate planta lângă cartofi?

 Dacă doriți o recoltă bună de cartofi, aflați cele mai bune plante însoțitoare de cartofi pentru a crește alături de ei, ceea ce ar trebui să vă ajute să reușiți să produceți o recoltă abundentă a acestor tuberculi grozavi. 


Dacă cultivați cartofi , faceți corect plantarea care înconjoară plantele de cartofi și nu numai că veți îmbunătăți nutrienții din sol, ci chiar veți reuși să descurajați o serie de dăunători să primească prima mâncare a recoltei.



Evitați monoculturile – în care același tip de cultură de legume este cultivată în masă sau în rânduri – deoarece acest lucru face mult mai ușor pentru dăunători și boli să-și găsească plantele preferate și apoi să se răspândească rapid.


Există și câțiva însoțitori de plante de cartofi care descurajează insectele rele.



Hreanul

Nu numai că hreanul respinge gândacii de cartofi de Colorado, dar poate și îmbunătăți rezistența plantelor de cartofi la boli.


Gălbenele . Gălbenelele sunt una dintre cele mai populare plante însoțitoare, deoarece resping o mare varietate de dăunători, inclusiv gândacii de cartofi - un dăunător comun al plantelor de cartofi de asemenea, îi protejează de bolile virale și bacteriene. 


Coriandru ,și menta plantate în jurul plantelor de cartofi descurajează gândacii de cartofi .



Se crede că aroma înțepătoare a usturoiului și a cepei respinge unii dăunători și îi încurcă sau distrage atenția pe alții, eliminându-i parfumul cartofilor.



Merită să învățați cum să creșteți pătrunjel și cimbru , despre care se crede că sunt buni însoțitori de plantare pentru cartofi, deoarece îmbunătățesc aroma tuberculilor, atrăgând în același timp și insecte benefice


Cultivarea porumbului cultivat ca plante însoțitoare pentru cartofi se crede că îmbunătățește aroma tuberculilor și îi face să crească mai bine.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii