Cheesecake cu mere




 Acest tort are toate ingredientele mele preferate - crema de branza, mere, caramel, crumble, mmmmm... De cand am gasit aceasta reteta, o facem deseori de doua ori. Foarte gustos.

INGREDIENTE:

Crustă:

150 g făină

45 g zahăr brun

115 g unt

Cheesecake:

220 g cremă de brânză (de ex. Philadelphia)

1 ou

100 g zahăr

Mere:

2 mere medii

2 linguri zahăr

1 lingură scorțișoară 1/4 g

linguriță

crumble :

zahăr

70 g făină

45 g fulgi de ovăz

170 g unt

Altele:

50 ml caramel


PREPARARE:

Se incinge cuptorul la 180 °C si se tapeteaza o tava patrata de 20X20 cm cu hartie de copt.

Crusta:

intr-un bol se pune faina si zaharul brun, se adauga untul (temperatura camerei) taiat cubulete si se amesteca cu o furculita pentru a obtine un amestec uniform cu bucatele de unt de marimea mazarei.

Se toarnă în tigaie și se apasă cu mâna pentru a se aplatiza.

Coaceți la cuptor pentru aproximativ 15 minute până se rumenesc.

Cheesecake:

Intre timp batem crema de branza si zaharul intr-un alt bol, adaugam oul si vanilia si batem pana obtinem un amestec uniform.

Merele:

Curățați merele de coajă și tăiați-le în cuburi. Adăugați zahăr, scorțișoară și nucșoară. Se amestecă și se pune deoparte.

Crumble:

Intr-un castron se pune faina, zaharul brun, fulgii de ovaz si untul taiat cuburi.Se ia o furculita si se face acelasi amestec ca pentru crusta astfel incat sa fie bucatele de unt ca de mazare. Dacă este necesar, adică dacă amestecul este puțin subțire, puteți adăuga mai mulți fulgi și făină.

Cand crusta este gata, o scoatem din cuptor si punem mai intai amestecul de cheesecake. Creșteți nivelul.

Apoi presara merele uniform.

La final se adauga crumble. De asemenea, se întinde uniform peste tort.

Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, in functie de puterea cuptorului.

Se răcește și se stropește cu sos de caramel cald în momentul servirii

Comentarii