Cum sa cultivi ceapa egipteana umblatoare




 Sfaturi despre cum să crești ceapa egipteană. Această cultură perenă este ușor și distractiv de cultivat, producând grupuri de bulbi de ceapă mici în vârful tulpinilor sale. Puteți mânca acești bulbi, dar această cultură este cel mai bine folosită ca verdeață de ceapă pentru a o folosi în loc de ceapă verde.


Ceapa egipteană este una dintre cele mai ciudate și mai de încredere legume pe care le cultiv. Este o perenă, ceea ce înseamnă că planta crește din bulbul principal în fiecare an. Puteți mânca frunzele verzi fragede care crește primăvara și de fiecare dată când tăiați planta înapoi. De asemenea, produc ciorchini de bulbi de ceapa minuscule in varful tulpinilor lor si unul mai mare la baza lor. Puteți mânca toată planta, dar dacă lăsați bulbul principal în pământ, acesta va continua să crească de la an la an.


Ceapa egipteană este o ceapă de copac care și-a primit numele de la felul în care se răspândește. Greutatea bulbilor de pe vârfurile tulpinii face ca tulpina să se răstoarne, iar bulbii mici cresc în plante noi la câțiva metri distanță de părinte.



Beneficiile cultivării cepei egiptene

Există mai multe tipuri de ceapă perene din care să alegeți, așa că de ce să crească ceapa egipteană Allium cepa var. proliferum ? În primul rând, sunt rezistente și vor apărea în fiecare an înainte de multe dintre celelalte comestibile ale tale. Este un moment de bucurie când le vezi vârfurile verzi împingându-se de pe pământ în februarie.


De asemenea, puteți mânca toate părțile, inclusiv bulbul principal, tulpinile (când sunt noi și fragede) și ceapa minusculă din setul de sus. Sunt, de asemenea, o plantă interesantă de privit și nu sunt deloc invazive cu natura lor de plimbare.


Cum să crești ceapa egipteană

În cele din urmă, această verdeață de ceapă de încredere crește în fiecare an. Asta înseamnă că îl poți planta o singură dată și știi că va recrește la infinit. Dacă vă place ceapa de primăvară în mesele și rețetele dvs., ceapa egipteană umblă vă va oferi verdețuri din primăvară până în toamnă în fiecare an .


Cultivați ceapă egipteană umblă plantând cepe mici mature din vârful tulpinilor. Ei cresc lăstari verzi care sunt cel mai bine lăsați să crească fără recoltare în primul an. În timpul iernii, vor muri înapoi, dar vor reînnoi în fiecare primăvară, după aceea, dacă lăsați bulbul principal să crească în pământ. Primavara poti recolta frunzele verzi fragede si le poti folosi ca arpagic sau ceapa verde. Frunzișul devine mai rezistent și mai gros în timpul verii, dar dacă tăiați frunzele plantei la un centimetru de sol, vor crește altele proaspete.

Dacă lăsați frunzele și tulpina centrală să se maturizeze vara, acestea vor crește un bulbil. Arată un grup de cepe mici care crește în partea de sus a tulpinii centrale. La început, arată ca niște boboci de flori, unii dintre ei creț ca un scapă de usturoi. Acestea se maturizează în capete de cuișoare de ceapă minuscule pe care le puteți recolta în verde sau așteptați până la sfârșitul verii pentru a le recolta. Bulbii de ceapă egipteană copți sunt suficient de protejați de pielea exterioară pentru a fi depozitați chiar în timpul iernii.



Veți ști că bulbii sunt gata de recoltat atunci când tulpinile s-au rumenit și s-au uscat, iar bulbii mici arată ca ceapa în miniatură. Bulbii pot rezista în noul an dacă îi păstrați uscate, răcoroase și ferite de lumina directă a soarelui. De asemenea, unele dintre ele le puteți planta toamna pentru a crea plante noi pentru anul viitor.

Comentarii