De ce nu cresc răsadurile de roșii și cum să le accelerăm creșterea ?

 Rasadurile apar, frunzele încep să se înmulțească dar creșterea pare pipernicită sau pitică


Cauze posibile

Prea multă lumină. Răsadurile au nevoie de o perioadă de „odihnă” (ne putem raporta!) - se sugerează să furnizeze doar 14-16 ore de lumină.

Supra sau sub fertilizare. Prea puțini nutrienți pot împiedica creșterea, prea multă nutriție poate deteriora rădăcinile și poate împiedica răsadurile să ia apă.

Temperaturi scazute. Majoritatea răsadurilor preferă o temperatură a solului de aproximativ 18 °-22  ° C, cu temperaturile aerului în jur de18 °-22  ° C. 

Umiditate excesivă și udare excesivă. Dacă solul rămâne umed în mod constant, poate putrezi rădăcinile și poate împiedica semințele să ia apă. Poate părea că sămânța ta are nevoie de apă, dar, de fapt, are nevoie de orice altceva decât! Asigurați-vă că testați umiditatea solului, simțind cu degetele. Solul trebuie să fie umed, dar nu înmuiat. Lăsați pământul să se usuce puțin intre udari.

Aplicati un ingrasamant bogat in fosfor si potasiu, din coji de ceapa care stimuleaza cresterea  si lapte. O solutie din lapte, 1 parte lapte- 4 parti apa.


Răsadurile cad sau încep să se descompună la nivelul solului

Prim-plan cu răsaduri mici, verzi, care răsare într-o tavă plină cu pământ.

Acesta este un semn al bolii de amortizare (organisme fungice care atacă semințele și puieții tineri, ucigându-le în cele din urmă).


Cauzele amortizarii:


Sol rece, umed

Drenaj slab al solului

Circulație slabă a aerului

Amestecul de sol nesterilizat sau reutilizarea solului de la începutul anterioare a semințelor

Recipiente de creștere murdare

Stresul de la lumină slabă

  Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii