Legume care vor prospera chiar și atunci când sunt neglijate

 


Niciun grădinar nu își propune să-și neglijeze recoltele; cu toate acestea, ideea de legume ușoare care necesită întreținere minimă este atrăgătoare pentru cei cu un stil de viață aglomerat.

Toate legumele vor necesita puțin efort în fazele de plantare și recoltare. Dar, între timp, unele culturi pot fi lăsate în mare parte la dispozițiile lor.

Sfecla
Cultivarea sfeclei este ușoară dacă începeți cu un sol bine drenat - altfel va trebui pur și simplu să îl modificați cu materie organică .

Sfecla este legume cu vreme rece care pot fi cultivate toată iarna în statele sudice sau plantate după ultimul îngheț în zonele mai reci. Ele pot fi poziționate la umbră parțială.

Plantați semințele la 2,5 până la 5 cm și acoperiți ușor cu pământ înainte de a uda. 

Plantele ar trebui să încolțească într-o săptămână sau două, iar sfecla va fi gata de recoltat în două până la trei luni.

 Rubarbă
Rubarba este o legumă perenă consumată de obicei în deserturi – deși este la fel de delicioasă în preparatele sărate. Plantele revin an de an, dar nu ar trebui recoltate până în al doilea sau chiar al treilea an, pentru a le permite să se stabilească.

Creșterea rubarbei se face ușor prin plantarea fie a coroanelor, fie a diviziunilor. Tulpinile și frunzele au nevoie de puțin spațiu pentru a se răspândi, astfel încât fiecare plantă va necesita aproximativ un yard pătrat de spațiu (0,8 metri pătrați).

Dacă plantezi rubarba de-a lungul marginii grădinii tale, atunci aceasta nu va interfera cu alte culturi atunci când iese la suprafață în fiecare primăvară. 

Coroanele ar trebui să fie plantate la 2,5 până la 5 cm în sol - mai adânc și este posibil să nu se ridice.

Îngrijirea plantelor de rubarbă este minimă - în mod ideal, mulciți primăvara, ocazional pliviți în jurul tulpinilor și udați pe vreme uscată.

Ceapa

Secretul creșterii cepei cu o agitație minimă este să plantezi seturi de ceapă, mai degrabă decât semințe. Acestea sunt răsaduri de ceapă de mărimea unei marmure care au fost începute în anul precedent și apoi depozitate în timpul iernii.

Puteți planta seturile când temperaturile sunt în jur de 10 ° C într-un loc însorit, într-un sol bine drenat, îmbunătățit cu materie organică.

Plantați la aproximativ 2 cm)adâncime, 5 până la 10 cm, în rânduri de 25 până la 30 cm . Măriți ușor distanța dacă preferați ceapa mare. Acoperiți cu pământ, astfel încât vârfurile bulbilor să iasă doar prin sol, apoi să se întărească și să udă bine.

Comentarii