Lucruri pe care experții în trandafiri le fac întotdeauna pentru a crește cele mai bune flori




 Nu există floare la fel de evocatoare și plină de simbolism precum trandafirul. Aceste frumuseți parfumate sunt pe lista de dorințe a aproape fiecărui grădinar. Cu toate acestea, prea des, începătorii sunt descurajați de arbuștii sub-performanți, cu lipsă de flori.


Cu toate acestea, cultivarea trandafirilor nu este arta complicată care pare. Cu o planificare și îngrijire adecvată, aproape oricine poate cultiva cu succes aceste flori romantice de grădină  .


Nu uita niciodată că o grădină este o lucrare în continuă evoluție și nu trebuie să faci totul corect imediat.


Alege trandafiri compatibili

Primul pas către creșterea trandafirilor mai buni este să plantezi numai soiuri care sunt compatibile cu grădina și stilul tău de viață


Dacă scopul tău este o grădină cu întreținere redusă, atunci optează pentru soiuri de trandafiri mai noi, care au fost crescute pentru a necesita mai puțină îngrijire cu un nivel mai ridicat de rezistență la boli. Deși frumoși, trandafirii vechi tind să necesite mai multă întreținere. Când cumpărați plante de trandafiri, mulți experți recomandă să alegeți trandafiri cu rădăcină goală , care sunt mai rentabili decât cumpărarea de plante în ghiveci. Ele vor dura puțin mai mult pentru a se stabili, dar tind să aibă ca rezultat o plantă mai sănătoasă pe termen lung.


Trandafirii cu rădăcină goală ar trebui să fie plantați între toamnă și primăvară.


Îmbunătățiți profilul solului

Trandafirii sunt arbuști rezistenti care cresc bine în diferite tipuri de sol, dar preferă să fie umed, bine drenat și fertil. Pentru a obține cele mai bune performanțe, o bună pregătire a solului de trandafiri este esențială.


„Pentru a crește cei mai buni trandafiri, trebuie să construiți un profil de sol de calitate , bogat în material organic. Realizarea propriului compost organic va contribui enorm la profilul dvs. de sol. De asemenea, ar trebui să vă examinați solul pentru prezența râmelor - dacă solul este lipsit, atunci luați în considerare adăugarea de ouă de viermi pentru a crește populația.


Nivelul pH-ului solului este un alt factor care are un impact asupra sănătății trandafirilor, deoarece plantelor nu le place să fie nici prea acid, nici prea alcalin.


Combină trandafirii cu un amestec divers de plante

Plantați trandafiri cu un amestec de plante perene și anuale pentru a promova un amestec divers de plante și pentru a încuraja insectele benefice


De asemenea, este înțelept să ne gândim la plantele însoțitoare de trandafiri care vor ajuta la ascunderea bastonașelor goale de trandafiri pe măsură ce devin mai înalte și pentru a umple golurile în diferite perioade ale anului.

 Tunde corect, la momentul potrivit

Tăierea trandafirilor la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii – înainte de a se dezvolta orice nouă creștere – va da cele mai bune rezultate.


Fertilizează de două ori

Fertilizarea trandafirilor este esențială pentru a încuraja plantele sănătoase și înflorirea maximă.


Fertilizează la începutul primăverii și din nou la sfârșitul verii, cu un îngrășământ echilibrat, cum ar fi 10-10-10, care include micronutrienți. Nu fertilizați vara sau iarna.


Majoritatea îngrășămintelor echilibrate de trandafiri vor da rezultate bune. Cu toate acestea, rotirea produsului pe diferite furaje va ajuta la evitarea acumulării de săruri în sol.

Udă adânc

Udarea corectă a trandafirilor va ajuta plantele să crească bine și să fie mai puțin sensibile la boli.


Trandafirii au nevoie de 2,5 cm de apă pe săptămână – le place să fie udați mai rar, dar profund.


Acest lucru se poate face folosind un dispozitiv de udare adâncă, o baghetă de udare sau o cutie de udare de modă veche bună. Este o idee bună să udați trandafirii de două ori - permițând primului stropire de apă să se înmoaie în sol, apoi treceți din nou.


În loc să udați trandafirii într-un program, cel mai bine este să-i udați când au nevoie.


Comentarii