Am găsit în sfârșit o modalitate de a pregăti merluciu așa cum îmi place mie - suculent pe interior, crocant pe exterior și nu prăjit.
Necesar:
1 kg de merluciu congelat
120 ml ulei
1,5 linguriță sare
1 linguriță legume
100 g făină de grâu
1 lingură ienibahar
1/2 linguriță ienibahar iute
1 linguriță condimente
Mod de preparare:
Decongelati pestele, spalati-l, apoi uscati-l cu prosoape. Tăiați-l în jumătate și curățați de măruntaie și aripioare. Într-o farfurie adâncă, amestecați făina, sarea, ienibaharul, legumele și condimentele pentru souvlaki. Turnați aproximativ 100 ml de ulei pe fundul tigaii (pentru a acoperi fundul). Se rulează fiecare bucată de pește într-un amestec de făină și condimente, apoi se aranjează pe o tavă de copt unsă cu ulei.
Pulverizați peștele cu puțin ulei (aproximativ 20 ml). Coacem pestele in cuptorul incalzit la 200°C timp de 20 de minute. Scoateți tava din cuptor, întoarceți peștele pe cealaltă parte și coaceți încă 20 de minute.
Alta reteta, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu