Merluciu la cuptor– pregătirea peștelui nu a fost niciodată mai ușoară!



Am găsit în sfârșit o modalitate de a pregăti merluciu așa cum îmi place mie - suculent pe interior, crocant pe exterior și nu prăjit.

Necesar:

1 kg de merluciu congelat

120 ml ulei

1,5 linguriță sare

1 linguriță legume

100 g făină de grâu

1 lingură ienibahar

1/2 linguriță ienibahar iute

1 linguriță condimente 


Mod de preparare:

Decongelati pestele, spalati-l, apoi uscati-l cu prosoape. Tăiați-l în jumătate și curățați de măruntaie și aripioare. Într-o farfurie adâncă, amestecați făina, sarea, ienibaharul, legumele și condimentele pentru souvlaki. Turnați aproximativ 100 ml de ulei pe fundul tigaii (pentru a acoperi fundul). Se rulează fiecare bucată de pește într-un amestec de făină și condimente, apoi se aranjează pe o tavă de copt unsă cu ulei. 


Pulverizați peștele cu puțin ulei (aproximativ 20 ml). Coacem pestele in cuptorul incalzit la 200°C timp de 20 de minute. Scoateți tava din cuptor, întoarceți peștele pe cealaltă parte și coaceți încă 20 de minute.

Comentarii