Plantarea bulbilor de zambile din ghiveci in gradina



 Zambilele sunt ideale pentru borduri și containere, în special în apropierea potecilor sau ușilor, astfel încât să puteți aprecia parfumul lor amețitor. Preferă solul bine drenat, moderat fertil, în plin soare, dacă urmează să rămână într-un singur loc câțiva ani. De asemenea, vor tolera umbra parțială pentru un afișaj unic, dar vor înflori mai puțin bine în următorii ani dacă sunt lăsați acolo.

Zambilele la ghiveci pot fi plantate in gradina , imediat ce se usuca flori. Vor inflori anul viitor,Se indeparteaza doar florile uscate dar nu si frunzele , chiar daca sunt uscate. Frunzele se lasa caci vor hrani in continuare bulbul.

Sunt pe deplin rezistente în pământ, dar pot fi fragede la îngheț în recipiente din grădinile reci și ierni aspre. Plantați-vă bulbii cu vardul ascutit  sus și la 10 cm adâncime, aproximativ de 3 ori inamtimea bulbului. Bulbii au nevoie de un spațiu minim între ei de 7,5 cm . Udă după plantare pentru a le așeza.


Performanța bulbilor și calitatea florii de obicei scade în anii de după plantare. Asta pentru că înflorirea spectaculoasă a bulbilor proaspeți se datorează condițiilor fertile în care sunt cultivați și tratamentului post-recoltare care induce vârfuri dense de flori mari. Așadar, pentru florile de vârf, înlocuiți în fiecare an. Alternativ, florile mai mici fac în continuare afișaje atractive, așa că fie bucurați-vă de acest lucru, fie completați afișajul cu câțiva becuri noi în fiecare toamnă pentru a-l păstra să arate bine.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii