Prajitura cu banane si biscuiti fara coacere



 Reteta este ideala pentru cei carora le place dulce, fructat, simplu si rapid! Pregătirea acestui tort cu banane durează într-adevăr doar 15 minute, dar contează pe cel puțin o oră de răcire în frigider. Și da – nu aveți nevoie deloc de cuptor!

Prajitura cu banane are o aroma delicata de vanilie in care aroma blanda a biscuitului cu plasma se imbina perfect cu crema si bananele. Acesta este și un tort cu care poți experimenta după poftă, așa că poți adăuga nuci tocate, alune, stafide sau bucăți de ciocolată tocată pentru a obține un gust ceva mai bogat, iar în loc de biscuiți simpli poți folosi biscuiți Petit Beure . Iata reteta:

Necesar:

300 g de biscuiți simpli (sau biscuiți Petit Beure)

3 budinci de vanilie

9 linguri de zahăr

1 litru de lapte

200 g de unt (sau margarina)

4 linguri de smântână

4-5 banane

200 ml de smântână dulce pentru frișcă


Mod de preparare:

Se amesteca praful de budinca cu zaharul in putin lapte. Se fierbe restul de lapte si cand da in clocot se fierbe budinca. Gatiti in timp ce amestecati cateva minute pana cand budinca se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca untul taiat bucatele cat este inca fierbinte, se amesteca bine cu un tel pana se topeste complet crema. Apoi adăugați smântâna și amestecați bine din nou pentru a face smântâna uniformă. Adăugați apoi biscuiții rupti în bucăți (rupați-i cu mâinile) și amestecați totul bine cu un robot de bucătărie.

Se toarna jumatate din amestec intr-o tava de marime medie acoperita cu un strat subtire de unt, se aseaza bananele taiate pe lungime una langa alta, se acopera cu restul amestecului si se lasa sa se raceasca si se presara.

Peste prăjitura răcită se întinde frișcă dulce specială, se taie bucăți de dimensiunea dorită și se bucură de fiecare mușcătură.

Comentarii