Prima fertilizare de primăvară a usturoiului

 Cultivarea usturoiului este un proces lung și poate dura nouă luni pentru a trece de la plantarea bulbilor până la obținerea unei recolte. Pentru acest timp și efort, în mod ideal, doriți un profit bun și puteți spori orice cultură potențială cu o fertilizare bună.



Imbunătățiți-vă tipul de sol adăugând gunoi de grajd bine putrezit sau compost de casă în loc înainte de a planta bulbii. Acest lucru va aduce o varietate de beneficii, inclusiv îmbogățirea solului din grădină, ajutarea la reținerea apei și, de asemenea, la îmbunătățirea drenajului - care este un aspect cheie, deoarece bulbilor nu le place să stea în solul umed. Dacă nu aveți acces la gunoi de grajd bine putrezit sau compost, atunci se poate adăuga un îngrășământ cu eliberare lentă atunci când usturoiul este plantat toamna.


Ingrășământul este extrem de important pentru usturoi, deoarece este o cultură cu un ciclu de creștere  lung și că aplicarea inițială timpurie poate face toate diferența.

Folosirea compostului și a îngrășământului primavara vă va pregăti pentru un început de succes.


Bulbii de usturoi plantați toamna vor avea nevoie de fertilizare suplimentară în primăvară, cu un îngrășământ bogat în azot. Fie îmbrăcați recolta prin săparea unui mic șanț de-a lungul rândului de usturoi și punând îngrășământul, fie răspândiți îngrășământul peste pat. Udați bine după aplicarea îngrășământului. 


Aproximativ 45-60 de zile mai târziu, fertilizați din nou usturoiul - acest lucru va fi chiar înainte ca bulbii să înceapă să se umfle - doar că de această dată nu doriți să fie bogat în azot, deoarece azotul promovează creșterea frunzelor și ar putea afecta negativ dimensiunea bulbului. . În schimb, optează pentru un îngrășământ bogat în potasiu cum ar fi cenusa din lemn. 


Toata udarea și hrănirea usturoiului trebuie oprite în ultimele săptămâni înainte de recoltarea usturoiului .  Continuarea udarii usturoiului odată ce bulbii sunt bine formați poate crește riscul de putrezire și poate afecta cât timp veți putea păstra usturoiul .

 Curățați bine usturoiul de buruieni , deoarece nu suportă prea multă concurență. Usturoiul este rareori deteriorat de insecte. În majoritatea anilor, nu va trebui să udați decât dacă solul este foarte nisipos. Dacă mai și iunie sunt foarte uscate, irigați la fiecare opt până la 10 zile. Pe măsură ce se apropie mijlocul lunii iunie, reduceți udarea.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii