Semanarea morcovilor in cofraje de oua

 



De ce cutii cu ouă?

Sunt perfecte pentru gradinarit! Cutiile de ouă sunt deja împărțite în spatii perfecte, gata pentru puțin pământ . În plus, cu forma lor lungă și îngustă, au dimensiunea perfectă pentru a creste morcovi.

Deoarece cartonul retine umiditatea, semintele de morcovi vor germina rapid.


Cu doar câțiva pași simpli, puteți transforma cutiile de ouă într-o mini seră pentru semințe. Adunați cutii de ouă curate: În primul rând, colectați cutii de ouă care sunt curate și fără resturi. Asigurați-vă că sunt uscate înainte de a adăuga pământ și semințe și verificați dacă există materiale nebiodegradabile, cum ar fi autocolante, și îndepărtați-le.


Umpleți fiecare cupă de ouă cu pământ: Folosind o lingură mică sau o lingură, umpleți fiecare cupă de ouă cu pământ .Umpleți paharele la aproximativ ¾ din partea de sus, lăsând puțin spațiu (aproximativ lățimea unui deget).


Adăugați semințe: faceți o mică adâncitură în centrul fiecărei gauri și adăugați câteva semințe. Puteți utiliza cantitatea recomandată pe pachetul de semințe sau o puteți ajusta după preferințele dvs. Acoperiti usor cu pamant.

Udați ușor: Folosind o sticlă de pulverizare sau o cutie de udat cu un gura de scurgere fin, udați ușor fiecare cană până când solul este umed, dar nu se înmoaie. Aveți grijă să nu deranjați semințele.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii