Ingrediente pentru cruste:
Din aceste ingrediente se coace 2 cruste intr-o tava de 35×24 cm
-125 g unt
-100 g zahar
-2 oua
-150 g faina de grau alb moale
-1/2 punga Praf de copt
-2 linguri mari de cacao de calitate
- 200 ml iaurt la temperatura camerei
Umplutură:
-500 g brânză mascarpone (vindi)
-2-3 linguri mari de zahăr pudră (sau după gust)
-suc de 1/2 lămâie
-puțin extract
de vanilie -170 g ciocolată neagră
-200 ml smântână dulce pentru biciuire
Glazura (ganache)
200 g ciocolata cu lapte
20 g ciocolata pentru gatit
200 ml Frisca 5+ Dolcela
Pregătirea crustei:
Se amestecă untul înmuiat cu zahărul. Se adauga apoi ouale si se amesteca, apoi ingredientele faina si la final iaurtul la temperatura camerei. Combină totul.
Împărțiți amestecul în 2 părți și coaceți 2 cruste separate într-o tavă de 35x24 cm (sau suprafață similară), care trebuie acoperită cu hârtie de copt... Crusta este foarte subțire... se coace la 180 de grade aproximativ 15 minute .
Prepararea umpluturii:
acoperim ciocolata cu crema dulce si incalzim la temperatura moderata sa se topeasca totul, lasam la racit. Se amestecă brânza, zahărul, vanilia și sucul de la o jumătate de lămâie și apoi se adaugă la amestecul răcit de ciocolată și smântână...se amestecă totul bine.
Stivuire:
Zdrobire - 1/2 UMPLURE - Zdrobire - 1/2 UMPLURE
Acoperiți cu glazură de ciocolată sau ganache după dorință. În cazul meu, ganache-ul este făcut din ingredientele enumerate.
Răciți tortul și tăiați-l în cuburi de 3,5×3,5 cm sau după dorință. Placut!
Comentarii
Trimiteți un comentariu