Tort de ciocolata - delicios si simplu !




 Ingrediente pentru cruste:

Din aceste ingrediente se coace 2 cruste intr-o tava de 35×24 cm

-125 g unt

-100 g zahar

-2 oua

-150 g faina de grau alb moale

-1/2 punga Praf de copt 

-2 linguri mari de cacao de calitate

- 200 ml iaurt la temperatura camerei

Umplutură:

-500 g brânză mascarpone (vindi)

-2-3 linguri mari de zahăr pudră (sau după gust)

-suc de 1/2 lămâie

-puțin extract

de vanilie -170 g ciocolată neagră

-200 ml smântână dulce pentru biciuire


Glazura (ganache)

200 g ciocolata cu lapte

20 g ciocolata pentru gatit

200 ml Frisca 5+ Dolcela


Pregătirea crustei:

Se amestecă untul înmuiat cu zahărul. Se adauga apoi ouale si se amesteca, apoi ingredientele faina si la final iaurtul la temperatura camerei. Combină totul.

Împărțiți amestecul în 2 părți și coaceți 2 cruste separate într-o tavă de 35x24 cm (sau suprafață similară), care trebuie acoperită cu hârtie de copt... Crusta este foarte subțire... se coace la 180 de grade aproximativ 15 minute .


Prepararea umpluturii:

acoperim ciocolata cu crema dulce si incalzim la temperatura moderata sa se topeasca totul, lasam la racit. Se amestecă brânza, zahărul, vanilia și sucul de la o jumătate de lămâie și apoi se adaugă la amestecul răcit de ciocolată și smântână...se amestecă totul bine.


Stivuire:

Zdrobire - 1/2 UMPLURE - Zdrobire - 1/2 UMPLURE

Acoperiți cu glazură de ciocolată sau ganache după dorință. În cazul meu, ganache-ul este făcut din ingredientele enumerate.

Răciți tortul și tăiați-l în cuburi de 3,5×3,5 cm sau după dorință. Placut!

Comentarii