VEI OBȚINE CULOAREA PERFECTĂ DE TURCOAZ PENTRU OUĂ CU AJUTORUL UNUI LEGUME - VARZA




 Iată cum să-ți vopsești ouăle în mod natural în turcoaz.

Culoarea turcoaz este cea mai greu de obținut, iar dacă ai încercat toate modalitățile de vopsire a ouălor în această nuanță și nu ai reușit, este timpul să încerci această metodă de vopsire complet naturală. Puteți vopsi ouăle de Paște cu varză mov și obțineți o culoare unică.

Pentru 10 oua ai nevoie de:

1 cap de varza rosie

4 linguri de otet alcoolic


Mod de preparare:

Se toaca varza rosie. Se toarnă 5 căni de apă în oală și se adaugă varza tocată, apoi se lasă să fiarbă 30 până la 45 de minute. Lăsați varza să se răcească complet, apoi scoateți-o din apă. Adăugați 4 linguri de oțet alcoolic în apa în care a fost gătită varza și aveți colorant pentru vopsirea ouălor. Puneți ouăle într-o tigaie sau o tavă adâncă, important este ca acestea să fie distanțate, apoi acoperiți-le cu culoarea rezultată. Scoateți ouăle din vopsea după o oră dacă doriți o culoare mai deschisă, iar dacă vă place turcoazul strălucitor, lăsați-le să stea în vopsea timp de 2 ore. Trebuie să întoarceți ouăle pe cealaltă parte la fiecare jumătate de oră, astfel încât culoarea să fie uniformă.

La început vei obține o culoare violet, dar nu-ți face griji, magia se întâmplă abia mai târziu și când scoți ouăle din culoare, vei fi surprins de frumoasa culoare turcoaz. Dacă doriți, puteți lega ouăle de borcane cu o bandă de cauciuc, pentru a obține modele interesante. 

Comentarii