Broccoli cu cartofi la cuptor

 INGREDIENTE NECESARE:

1 broccoli (aproximativ 350 g)

800 g cartofi

40 g parmezan

100 g mozzarella

Ulei vegetal

Sare

Pentru sosul bechamel:

50 g unt

50 g faina

500 ml lapte

Sare

1/2 lingurita rozmarin


MOD DE PREPARARE:

Se pregatesc ingredientele:

Se spala broccoli si se taie buchetele mici.




Curățați cartofii și tăiați-i felii.

Se rade parmezan.

Tăiați brânza mozzarella.

Gatiti broccoli si cartofi:

aduceti la fiert o oala cu apa cu sare.

Adăugați buchetele de broccoli și gătiți timp de 2 minute, apoi îndepărtați și lăsați deoparte.

Adăugați feliile de cartofi în aceeași tigaie și gătiți timp de 7 minute până când se înmoaie. Scurgeți și puneți deoparte.


Preparați sosul bechamel:

Topiți untul într-o cratiță la foc mic.

Adaugati faina si gatiti, amestecand continuu, cateva minute, pana se omogenizeaza.

Se toarnă treptat laptele, amestecând continuu, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

Se condimentează cu sare și rozmarin și se continuă fierberea până când sosul se îngroașă puțin.


Pregătiți vasul:

Încinge cuptorul la 180°C.

Unge o tavă de copt cu ulei vegetal.

Începeți să aranjați ingredientele în vasul de copt: începeți cu un strat de cartofi, apoi acoperiți cartofii cu puțin sos alb.

Adăugați un strat de broccoli în sos și stropiți cu parmezan ras.

Repetați straturile până se epuizează toate ingredientele și acoperiți cu un strat de brânză mozzarella.


Coaceți:

Puneți foaia de copt în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de 35 de minute sau până când brânza se topește și se rumenește, iar blatul este rumenit.


Pentru a servi:

Dupa copt, scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca cateva minute.

Serviți deliciosul broccoli și cartofii copți calde și, dacă doriți, ornat cu ierburi proaspete.

Comentarii