Bureții de bucătărie sunt un teren propice pentru bacterii. Și le distribuim fără să vrem



 La prima vedere, bureții de bucătărie dau impresia că ajută la curățare. Da, murdăria vizibilă o îndepărtează de fapt. Dar apoi sunt impurități pe care nu le vedem. Ne referim la bacterii. Când folosim un burete, nu numai că îi ucidem, ci chiar îi distribuim.


Bureții sunt bacterii pentru bacterii

Chiar dacă nu pare, buretele de bucătărie este literalmente un trișor pentru bacterii. Potrivit unor cercetări, există aproximativ 362 de specii individuale. Interesant este că este foarte asemănător cu numărul de bacterii din fecale. În acel moment, cu siguranță vei îmbolnăvi buretele care mănâncă. Va fi dificil de utilizat dacă îl luați deloc.


Bacteriile au un mediu ideal

Aceasta este o revărsare de bacterii, în principal pentru că au un mediu ideal aici. În interior, rețin umiditatea acolo unde se descurcă bine. Datorită porilor, au și un aport suficient de oxigen. Și datorită resturilor de alimente și altor impurități, au și așa-numita hrană. Și astfel continuă să se înmulțească. Și cu fiecare utilizare a buretelui, le mutăm în locul următor.


Procedurile cunoscute nu ajută

Întrebarea este cum să ucizi bacteriile într-un burete de bucătărie. Multe proceduri afirmă că cea mai bună opțiune este să-l puneți la cuptorul cu microunde pentru o perioadă. Este adevărat că vom distruge unele dintre ele, dar marea majoritate va rămâne. Și chiar le vom crea condiții mai bune. Umiditatea începe să se evapore odată cu căldura, astfel încât buretele se evaporă practic. Și bacteriile sunt literalmente ca raiul. Mai mult, în acest fel creștem rezistența lor globală. Bacteriile pot muta și astfel devin rezistente la temperaturi ridicate.


Cum să ucizi bacteriile?

Este ideal să te gândești la prevenire. După utilizare, spălați buretele cu apă curată, strângeți-l bine și lăsați-l să se usuce într-un loc cald și aerisit. Acest lucru va reduce apariția bacteriilor. O alta solutie eficienta este sa bagi buretele in cuptorul cu microunde pentru cateva minute.


Comentarii