Ceai de ovăz - Întărește organismul, tratează pneumonia, promovează curățarea organismului de toxine și flegme!




 Elixirurile de ovăz sunt folosite ca stimulent pentru insomnie, epuizare psihică, oboseală fizică. Băile cu fulgi de ovăz ajută la reumatism, gută, sciatică și unele boli de piele.

Ceaiul sau bulionul de ovăz este pur și simplu necesar pentru a întări sistemul nervos, inima, plămânii, îmbunătățește compoziția sângelui și metabolismul. În plus: tratează ulcerul stomacal, gastrita cronică și este util în special pentru hepatita cronică și pancreatita.

Decoctul de ceai sau de oaie are efect diuretic, astfel încât este capabil să trateze inflamația rinichilor și vezicii urinare, precum și incontinența urinară la copii. Este adesea foarte eficient în tratarea răcelilor și gripei.

Ceaiul se face folosind cereale integrale de ovăz, de preferință nedecorticate. Dacă tratați o tuse cronică sau dacă tratați pneumonia cu ceai de ovăz, asigurați-vă că îndulciți acest ceai cu o linguriță de miere de casă.

Ceai de ovăz – Rețeta clasică

se fierb 1-2 căni de ovăz în 1 litru de apă clocotită, se lasă la infuzat 20 de minute, apoi se bea o jumătate de cană de cel puțin 3 ori pe zi. Astfel vei curata ficatul, vei accelera metabolismul si vei intari organismul.

Comentarii