Chifle la cuptor - gata in 10 minute

 



Ingrediente;

200 ml pahar cu apa

1 pahar cu apa 

Lapte

O jumatate de pahar cu apa calduta

2 linguri de iaurt

3 linguri de ulei

1 pachet de drojdie instant

1 lingurita de zahar granulat

2 lingurite de sare

4-4,5 cani de faina


PREGĂTIREA;

Adăugați laptele cald, apă, drojdia și zahărul în bolul de mixare și amestecați. Adăugați ulei și iaurt și continuați să amestecați.

Adăugați făină și sare într-un mod controlat și frământați un aluat moale care se lipește de mâini. Se acoperă și se lasă la fermentat 45 de minute.

Scoateți aerul din aluatul fermentat. Împărțiți aluatul în 10 părți egale. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Se pune prima bezea pe blat, se presara cu faina si se intinde cu ajutorul unui sucitor pana la dimensiunea unei farfurii de desert.

Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit la 250 de grade timp de 8-10 minute.

Comentarii