Cornutele umplute cu gem de prune

 


Rulouri super moi.

Veți avea nevoie de:

350 g de unt

2 ouă

2 dcl de lapte

1 lingură de drojdie uscată

1 lingură de zahăr

700 g de făină

gem de prune

200 g de zahăr pudră

1 plic de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Puneti 1 lingura de drojdie uscata si 1 lingura de zahar in laptele caldut si lasati sa stea 5 minute.

Batem untul cu 2 oua, adaugam laptele cu drojdia si faina.

Frământați aluatul într-o bilă, înfășurați-l într-un prosop de bucătărie, legați capetele și puneți-l într-un recipient mai mare.

Se toarnă apă rece să acopere cârpa și se lasă la temperatura camerei timp de 2 ore până când aluatul cu cârpa plutește în vârful apei.

Scoateți aluatul din cârpă și împărțiți-l în 4 părți. Rulați fiecare parte într-un cerc cu un diametru de 30 cm, tăiat radial în 12 triunghiuri. Pune 1 lingurita de dulceata la capatul triunghiului si rasuceste rulada.

Aranjați rulourile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie și coaceți la 180 de grade timp de 15-20 de minute până rămân luminoase. Rulați rulourile coapte calde în zahăr pudră și zahăr vanilat.

Mai multe , urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii