Rulouri super moi.
Veți avea nevoie de:
350 g de unt
2 ouă
2 dcl de lapte
1 lingură de drojdie uscată
1 lingură de zahăr
700 g de făină
gem de prune
200 g de zahăr pudră
1 plic de zahăr vanilat
Mod de preparare:
Puneti 1 lingura de drojdie uscata si 1 lingura de zahar in laptele caldut si lasati sa stea 5 minute.
Batem untul cu 2 oua, adaugam laptele cu drojdia si faina.
Frământați aluatul într-o bilă, înfășurați-l într-un prosop de bucătărie, legați capetele și puneți-l într-un recipient mai mare.
Se toarnă apă rece să acopere cârpa și se lasă la temperatura camerei timp de 2 ore până când aluatul cu cârpa plutește în vârful apei.
Scoateți aluatul din cârpă și împărțiți-l în 4 părți. Rulați fiecare parte într-un cerc cu un diametru de 30 cm, tăiat radial în 12 triunghiuri. Pune 1 lingurita de dulceata la capatul triunghiului si rasuceste rulada.
Aranjați rulourile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie și coaceți la 180 de grade timp de 15-20 de minute până rămân luminoase. Rulați rulourile coapte calde în zahăr pudră și zahăr vanilat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu