Cum să crești salată verde tot anul

 


Pentru un sezon lung de salată verde, plănuiți să cumpărați cel puțin opt sau 10 tipuri diferite de semințe. Începeți anul cu soiuri care prosperă în sol răcoros și în condiții de lumină relativ scăzută.


Cultivare

Majoritatea frunzelor de salată preferă o poziție deschisă, însorită, deși vor tolera umbra ușoară. În timpul verilor fierbinți și însorite, se pot descurca mai bine la umbră ușoară.


Înainte de însămânțare, îmbunătățiți solul cu puțină materie organică pentru a îmbunătăți reținerea apei și adăugați un pansament dintr- un aliment general pentru plante granulare .


Semănați în rânduri scurte la fiecare două săptămâni și ceva, suficient pentru nevoile dvs., pentru a avea o recoltă continuă. Semănați semințele subțiri la 13 mm (0,5 inchi) adâncime, acoperiți cu pământ și udați 


Păstrați solul umed tot timpul, dar fără udare excesivă. În cazul în care solul se usucă, plantele se pot înghesui (trece prematur la sămânță) și își pot pierde aromele puternice. Salata verde  are rădăcini puțin adânci și cresc rapid. Au nevoie de acces continuu la multă apă pentru a produce frunze fragede și suculente.


Dacă este necesar, răriți răsadurile când au aproximativ 2,5 cm înălțime. Răriturile pot fi folosite în bucătărie.


Pentru a încuraja o creștere rapidă, fragedă și plină de aromă, hrăniți plantele la fiecare 3 săptămâni cu o hrană lichidă echilibrată .


Pentru a recolta salată verde de înaltă calitate aproape în fiecare lună a anului, trebuie să mențineți o aprovizionare gata de transplanturi tinere. Singura modalitate de a face acest lucru este să semănați un vârf sau două de semințe în fiecare săptămână, fie în interior, fie în exterior. Cand recoltati o salata, plantati alt rasad in loc. 


Pe măsură ce temperaturile din timpul zilei cresc , este timpul pentru plasele de umbră . Această țesătură tricotată reduce lumina soarelui cu aproximativ 50 la sută. Menține solul rece și umed, scade temperatura aerului și protejează plantele de lumina intensă a soarelui. Plasa de umbră este prea grea pentru a se sprijini chiar pe frunziș și trebuie susținută de cercuri sau de un cadru.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii