Cum să curățați cuptorul cu bicarbonat de sodiu și oțet?




 Aplică acest amestec pe pereții cuptorului și lasă-l să funcționeze peste noapte

Există multe trucuri interesante și foarte simple care te pot ajuta să scapi de grăsimea încăpățânată fără substanțe chimice prea dure, iar un TikToker a prezentat metoda ei, cu care nu există spălare. de cuptor și și-a încântat adepții.

De ce bicarbonatul de sodiu și oțetul curăță atât de bine împreună?

Bicarbonatul de sodiu este, de fapt, bicarbonat de sodiu, iar în combinație cu oțetul alcoolic, ne face să „manipulăm” cu succes moleculele. Bicarbonatul de sodiu este exact opusul oțetului, deși este mai dur decât oțetul și funcționează prin „dizolvarea materiei organice”, spune profesorul de chimie la Universitatea de Stat din Oregon, May Nieman.

Oțetul și bicarbonatul de sodiu se află pe părți opuse ale scalei pH-ului, adică măsoară cât de acidă sau bazică este o substanță. Ca bază, bicarbonatul de sodiu dizolvă compușii organici care alcătuiesc murdăria, grăsimea etc., iar structura minerală a particulelor sale asigură o curățare blândă, fără zgârieturi.

Ca acid, oțetul descompune și mai mult mineralele, iar combinarea acestor ingrediente dă rezultate uimitoare! Când bicarbonatul de sodiu este amestecat cu oțet, acidul descompune bicarbonatul de sodiu, eliberând dioxid de carbon gazos, care ajută la îndepărtarea completă a murdăriei.

Cum să curățați cuptorul cu bicarbonat de sodiu și oțet?

Ingrediente:

o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu

o lingura de detergent de vase

putina apa

o lingura de otet

Cum se foloseste?

Aplicați acest amestec pe pereții cuptorului și lăsați-l să acționeze peste noapte. A doua zi, luați doar o cârpă și ștergeți cuptorul până când amestecul este complet îndepărtat, apoi ștergeți-l cu o cârpă înmuiată în oțet.

Comentarii