De ce te trezești cu nasul înfundat și nu ai răceală sau gripă ?



Dacă te trezești cu nasul înfundat și nu ai răceală sau gripă, s-ar putea să suferi de rinită alergică sau non-alergică.

Congestia nazală poate fi cauzată de acarieni de praf, alergii sezoniere, părul animalelor de companie, boala de reflux, modificări hormonale sau substanțe chimice din mediul înconjurător, cum ar fi fumatul pasiv.

Există mai multe motive pentru congestia nazală de dimineață devreme, cunoscută și sub numele de rinită, iar câteva dintre ele vă pot surprinde.

Cea mai frecventă cauză sunt alergenii.

Datele din Sondajul Național de Sănătate și Nutriție din 2005-2006 (NHANES) arată că aproximativ 74% dintre noi sunt expuși la 3-6 alergeni în dormitoarele noastre în fiecare noapte.

De fiecare dată când vă răsturnați, ajustați husele, împingeți câinele de pe pat sau reglați perna, trimiteți nori proaspeți de alergeni în căile respiratorii. Nu e de mirare că căile noastre nazale se inflamează în timpul nopții!


Congestia matinală poate fi cauzată de iritanți

Uneori cauza congestiei matinale nu este legată de alergeni, ci de iritanti care provoacă umflarea căilor nazale în timpul nopții. Iată câțiva dintre stimulii obișnuiți pe care îi întâlnim în timp ce dormim.


GERD

Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o afecțiune cronică în care conținutul stomacului revine în gât și căile nazale.


Fumul de tutun

Dacă sunteți expus la fumat în timpul zilei sau dacă cineva din gospodărie fumează, este posibil să aveți rinită dimineața devreme. De asemenea, fumatul pasiv poate crește riscul de a dezvolta probleme cronice ale sinusurilor.


Sau cauza ar putea fi modificări în corpul dumneavoastră

Hormoni

Modificările hormonale pe care le experimentați în timpul sarcinii și menstruației pot provoca, de asemenea, un nas înfundat dimineața.

Luați măsuri pentru a vă reduce expunerea la iritanti, menținând lenjeria de pat curată, fibrele de dormitor, cum ar fi covoarele și mobilierul tapițat, la minimum și ținând animalele de companie în afara camerei. 

Comentarii