O mare greșeală la prepararea spanacului: așa sunt distruse vitaminele și mineralele



 Chardul, spanacul, salata verde și alte legume cu frunze verzi sunt o sursă excepțional de bogată de nutrienți și pot fi preparate într-o varietate de moduri delicioase, totuși, în ciuda acestui fapt, mulți nu mănâncă suficient.

Dar este o practică la fel de proastă la care mulți apelează înainte de a începe pregătirea propriu-zisă a preparatului.

Deși aceasta este o metodă obișnuită de curățare, nu scufundați verdeața cu frunze. Dacă le înmoaie în apă, microorganismele dăunătoare de la o frunză se pot răspândi la celelalte.

De asemenea, dacă le scufundați în chiuvetă, bacteriile care rămân acolo după manipularea cărnii crude, peștelui și puiului, și provoacă toxiinfecții alimentare, pot contamina verdeața, ceea ce este deosebit de incomod în cazul salatei verde, rucola, spanac și altele. legume care se consumă crude. , în salate și smoothie-uri, scrie Slobodna Dalmacija.

Dar asta e doar o parte a problemei. Legumele sunt deja bogate in apa si de aceea nu ar trebui sa le inmuiam in apa, pentru ca majoritatea mineralelor se pierd in apa in care le pastram in timp ce incercam sa promovam dizolvarea impuritatilor si a micilor bug-uri. În timp ce sunt înmuiate într-un castron cu apă, legumele își vor pierde și unele dintre vitamine.

Vitaminele C și D, precum și mineralele precum potasiul, se vor dizolva în apă. Potrivit unor cercetări, aproape 40% din vitaminele și mineralele solubile se pierd prin înmuiere.

O scurtă înmuiere de două-trei minute nu va fi dăunătoare într-o asemenea măsură, dar cea mai bună modalitate de a spăla acest tip de legume este sub jet de apă.Iată cum poți folosi apa de murături: Va face minuni pentru mâncarea pe care o gătești.

Comentarii