Piept de pui cu cartofi la cuptor - Cel mai simplu prânz în 20 de minute



 INGREDIENTE NECESARE:

2 bucăți de file de pui tăiate cubulețe,

sare, oregano,

curry,

piper negru,

pătrunjel,

2 ouă,

100 ml smântână lichidă neutră pentru gătit,

1 sau 2 cartofi,

puțin ulei de măsline


PROCEDURA:

Se spala carnea alba de pui cu apa rece si se sterge cu un servetel de hartie. Apoi tăiați-l în cuburi mai mici (de mărimea unei mușcături). Se condimentează carnea cu sare și se amestecă bine cu mâinile pentru a distribui uniform sarea.

Aranjați carnea tăiată pe fundul unui vas de dimensiuni medii rezistente la cuptor (vasul nu trebuie uns). Separat, spargeți două ouă într-un castron adânc și bateți-le cu un tel ca pentru o omletă.

Adăugați 100 ml de smântână de gătit neutră, lichidă, în ouăle bătute și bateți din nou pentru a combina cele două ingrediente. In amestecul rezultat adauga diverse condimente precum: oregano, curry, piper negru macinat, patrunjel uscat...

Bate pana se omogenizeaza condimentele. Turnați acest amestec peste carne și amestecați bine pentru a o distribui uniform în sos. Stropiți deasupra puțin ulei de măsline, aproximativ 2-3 linguri.

Curatati un cartof mare sau doi mai mici si taiati rondele de 3-5 mm grosime (ca pentru musaca). Aranjați cercuri de cartofi deasupra cărnii, nu prea groase, dar pentru a acoperi suprafața.

Tăiați mărunt o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt și presărați deasupra. Coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Serviți cald.

Comentarii