Piersici umplute cu gem

 


Ingrediente:

Pentru aluat:

1 sare din 2 dl apă

2 sare din 2 dl ulei

2 sare din 2 dl zahăr

4 linguri de făină

1 plic praf de copt

900 gr făină

Pentru umplutură: gem

de piersici mărunțite și de asemenea: culoare roșie pentru prăjituri zahăr cristal


Mod de preparare:

Într-un castron adânc, amestecați zahărul, uleiul, apa, 4 linguri de făină și praful de copt. Lăsați să stea așa o jumătate de oră.

Se toarnă în ea făina (am avut nevoie de aproximativ 900g), se frământă bine și când este atât de groasă încât poți rupe biluțele cu mâna, se ia bucăți de dimensiunea dorită din aluat (ale mele sunt 10g), se rulează biluțele și se aranjează. pe o tava tapetata cu hartie de copt, distanta de minim 3 cm. Aluatul trebuie să fie astfel încât să cadă PUȚIN când sunt așezați pe tava, nu trebuie să se aplatizeze niciodată. Coaceți la 175 de grade (opțional în funcție de cuptorul dvs.) nu mai puțin de 15 minute și nu mai mult de 20 de minute, nu trebuie să capete o culoare maro la fund, ridicați unul și dacă nu vedeți de jos că este un aluat viu si este alb, scoate-le din cuptor. In timp ce o runda se coace o rulam pe cealalta pentru cealalta tava si tot asa de aproximativ 4 ori, iese destul de multe piersici, cam 120 de jumatati.

Când s-au răcit, scobiți-le cu grijă, iar din acele firimituri de biscuiți, gem după dorință și rom, frământați umplutura cu care veți umple și uniți-le. Când le-ai pus pe toate împreună, scufundăm ambele părți în apă cu colorant roșu și apoi în zahăr cristal, mai întâi o parte și apoi cealaltă în colorant și în ordinea aceea în zahăr. Fă-le cu cel puțin o zi înainte pentru că aluatul trebuie să se înmoaie.

Comentarii