Plăcintă leneșă cu cirese

 


Dacă vreun desert îmi amintește de copilăria mea, este plăcintă leneșă. Îmi place acea combinație dulce-acrișoară și aluatul crocant care se sfărâmă la fiecare mușcătură.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

- 2 oua,

- 15 g margarina (eu am folosit margarina cu aroma de vanilie),

- 1 zahar vanilat,

- 1 praf de copt,

- 5 g faina,

- 25 g zahar,

- 5 linguri de lapte,

- 1 crusta de portocala sau lamaie rasa.

Pentru umplutură:

- 7 uncii de cireșe fără sâmburi,

- 5 linguri de zahăr,

- 1 zahăr vanilat,

- 2-3 linguri de gris.


PREPARARE:

Amesteca praful de copt in faina si adauga zaharul si zaharul vanilat.

Zdrobiți sau tocați margarina.

Adăugați ouăle și laptele.

Se rade coaja de portocala si se toaca ciocolata si se adauga in vasul cu faina.

Frământați un aluat neted.

La început veți avea nevoie de puțin mai multă putere, dar după 5 minute de frământare și frământare va deveni mai ușor.

Acest aluat este grozav pentru a cheltui energie negativă :D.

Împărțiți aluatul în două părți.

Separați o parte și puneți-o pe fundul vasului de copt.

În ceea ce privește dimensiunea tăvii, aceasta este arbitrară. Daca vrei un aluat mai gros, foloseste o tava mai mica si invers.

Scurgeți cireșele și amestecați-le cu zahărul și zahărul vanilat.

Întindeți cireșele peste crustă și presărați uniform gris peste ele.

Întindeți a doua parte de aluat cu un sucitor și pliați peste cireșe.

Coaceți plăcinta leneșă într-un cuptor preîncălzit la 200 C pentru aproximativ 20 de minute sau până se rumenește.

Înainte de servire, stropiți băutura cu zahăr pudră.


Comentarii