Planta medicinală tataneasa - beneficii




 Acumularea apei în jurul articulațiilor și a picioarelor umflate este o problemă mai mare, iar acest truc minunat și simplu din medicina populară vă poate ajuta cu articulațiile dureroase și umflate.

Tot ce trebuie să faceți este să răspândiți unguentul pe aceeași consolă și să înfășurați zona dureroasă sau umflată. Apoi înfășurați-l cu folie de plastic pentru a acoperi și fixa îmbinarea, iar la final cu o cârpă de in.

Dormi cu piciorul înfășurat și vei fi surprins de rezultate dimineața. Ceea ce s-ar putea să simți este arsură sau usturime, deoarece există mii de țepi mici și subțiri pe frunza de consolă care „sângerează” locul umflat sau dureros. Suportă un pic de disconfort pentru că rezultatele sunt fantastice.

Tataneasa este o plantă despre care se știe din cele mai vechi timpuri pentru a ajuta la diferite probleme de sănătate și este singurul remediu natural care ajută la îmbogățirea și deformările degetului mare. Crește de-a lungul pâraielor pe sol umed și în pajiștile umede din zona pădurilor de câmpie.

Planta medicinală  poate ajuta la psoriazis, vene varicoase, deformarea degetului mare, entorse și luxații, reumatism și artrită, dureri de spate, răni, fracturi și sângerări, umflături și zgârieturi, mătreață, gută.

Tinctura de tataneasă este folosită și pentru tratarea afecțiunilor și a afecțiunilor de piele, de aceea este eficientă în regenerarea epiteliului pielii în situațiile în care te lupți cu pielea bătrână, ridată.

Frunzele și florile proaspete primăvara sunt recomandate ca hrană pentru întărirea întregului organism și a sistemului imunitar. Rădăcina se recoltează primăvara sau toamna devreme, se curăță și se usucă la soare sau la căldură artificială. Frunza și floarea se recoltează în timpul înfloririi, din mai până în august, iar rădăcina se culege primăvara și toamna târziu. După ce este dezgropat, se spală și se usucă, se taie bucăți și se usucă complet la loc cald.

Cum se folosește pentru tratament?

Ceaiul, cataplasmele, băile, unguentul, tinctura și picăturile din plante sunt preparate din zgârietură. Preparatele din această plantă nu trebuie păstrate în recipiente metalice.

Comentarii