Prajitura Napoleon - Millefeuille cu crema de vanilie

 


Conform rețetei originale, la această prăjitură se folosește aluat foietaj și apoi gustul amintește de crepe, totuși, în rețeta care urmează, ca bază se folosesc biscuiți. Prajitura lui Napoleon se pregateste fara coacere, simplu si rapid, iar gustul sau este pur si simplu uimitor.

INGREDIENTE:

Baza:

250 g biscuiti cu crema usor asezonati cu sare

Umplutura:

600 ml lapte

3 oua

180 grame zahar

70 grame faina de grau (poate fi inlocuita cu amidon de porumb)

180 g unt

20 g zahar vanilat

PREGĂTIREA:

Mai întâi pregătim umplutura. Batem ouale cu zaharul, adaugam faina si amestecam pana dispar cocoloase.

Amestecul trebuie să fie neted. Adăugați 200 ml de lapte și amestecați.

Turnați restul de 400 ml de lapte, puneți-l pe aragaz și gătiți, amestecând tot timpul.

Când amestecul este gata, ar trebui să semene cu o budincă.

Răciți umplutura punând oala în care ați gătit-o într-o oală mai mare umplută cu apă cu gheață.

Luați untul la temperatura camerei, adăugați zahărul vanilat și bateți cu un mixer.

Adăugați treptat linguri din amestecul anterior în unt și amestecați cu un mixer.

Aranjament: Pentru baza se pun 3×3 biscuiti, apoi umplutura se repeta pana se epuizeaza materialul.

Puneți la frigider să se întărească, de preferință peste noapte. Decorați cu biscuiți zdrobiți deasupra.


Comentarii