Putem mânca cartofi încolțiți? Iată răspunsul pe care toată lumea ar trebui să-l citească!

 


Ne plac cartofii în diferite moduri. Avantajul lor este că pot fi fierți, la grătar, prăjiți și au un gust grozav ca garnitură sau ca parte a felului principal.

Dar dacă încep să înmugurească cartofii tăi?

Datorită portalului santeplusmag din acest articol, veți afla acest lucru și multe altele.

Unii spun că cartofii nu mai trebuie consumați, alții sugerează că părțile deteriorate trebuie tăiate și folosite la cină. Cu toate acestea, conținutul de glicoalcaloizi din cartofi crește în timpul germinării.

Acești compuși nu sunt periculoși atunci când sunt consumați în cantități mici, dar pot fi toxici dacă sunt consumați în exces. Consumul de astfel de cartofi poate provoca dureri de cap, vărsături sau indigestie.

Cu toate acestea, dacă sunt puțini muguri și cartoful este tare, îl puteți tăia și mânca.

Dacă mugurii sunt abundenți și mugurii sunt mai mari, cel mai bine este să evitați să-i mâncați.

Cum să folosiți cartofii încolțiți?

Dacă observați câțiva centimetri de muguri vizibili, puteți folosi cartofii în alte scopuri.

Le puteți folosi pentru a face detergenți de casă, pentru îndepărtarea petelor sau înălbitor pentru a evita uzura.

Majoritatea soiurilor de cartofi conțin amidon, un compus cu proprietăți de albire și degresare.

Dacă doriți să folosiți aceste alimente pentru treburile casnice, gătiți-le și folosiți apa pentru gătit.

Când este răcit, lichidul este folosit ca detergent de uz casnic.

Acest produs de curățare natural vă va ajuta să frecați suprafețele și să îndepărtați cele mai dure pete.

O soluție eficientă, economică și ecologică pentru întreținerea casei.


Cum să previi încolțirea cartofilor?

Există o modalitate ușoară de a preveni încolțirea cartofilor.

Pune doar un măr într-un sac de cartofi.

Merele produc etilenă, care menține cartofii proaspeți și fermi.

Prin urmare, merele pot împiedica încolțirea cartofilor timp de până la 8 săptămâni.

De ce este bine să includem cartofii în alimentația noastră?

Cartofii sunt o sursă interesantă de nutrienți deoarece conțin nu numai carbohidrați, ci și minerale precum magneziu și potasiu.

Sunt bogate în fibre, un element important în lupta împotriva îmbătrânirii premature a celulelor și a apariției bolilor.

Această legumă are numeroase beneficii pentru sănătate.

Comentarii