Rețeta de pizza vegetariană

 



Astăzi am să vă împărtășesc rețeta mea secretă de pizza vegetariană pe care o veți face în fiecare săptămână. Pe lângă faptul că este delicios, este și dietetic! Adică doar 100 de calorii per porție!

Ești gata să pornești într-o aventură culinară? Astăzi vă împărtășesc rețeta mea încercată și adevărată Veggie Pan Pizza, care nu este doar delicioasă, ci și fără vină.

Iată ce aveți nevoie:

INGREDIENTE NECESARE:

1 broccoli

1 dovlecel, taiat cubulete

1 morcov, curatat si tocat

1 ardei gras, taiat cubulete

1 ceapa, tocata marunt

2 oua

3 linguri de faina

220 ml lapte

100 g mozzarella, taiat cubulete

80 g de cascaval ras

2 linguri ulei de masline

sare, piper negru si patrunjel dupa gust


PROCEDURĂ:

Pregătirea legumelor

Începeți prin albirea buchetelor de broccoli în apă cu sare timp de 2 minute, apoi scurgeți-le și lăsați-le deoparte.

Într-o tigaie, prăjiți ceapa, morcovul, dovlecelul și ardeiul până se înmoaie. Se condimenteaza cu sare, piper si se presara patrunjel pentru un plus de aroma.


Amestecarea amestecului lichid care inlocuieste aluatul

Intr-un castron se bat ouale, laptele, sarea si piperul negru. Se adauga uleiul de masline, faina, branza rasa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca pana se omogenizeaza.


Asamblarea pizza

Tapetați foaia de copt cu hârtie de copt și ungeți-o ușor cu ulei. Întindeți uniform legumele prăjite și broccoli pe fund.

Se toarnă amestecul lichid peste legume, de preferință cu o lingură, astfel încât să fie distribuit uniform. Deasupra se intinde mozzarella taiata cubulete.


Gătirea perfectă

Coaceți pizza într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 25-30 de minute până când crusta devine maro aurie și brânza se topește. Aroma care vă umple bucătăria va fi pur și simplu irezistibilă!


Servire și delectare

Când este coptă, feliați pizza și serviți-o caldă. Indiferent dacă o savurați ca fel principal sau ca garnitură, această pizza va impresiona cu siguranță prin aromele și texturile sale.

Comentarii