SUC DE MENTA DE CASA: Cea mai buna racoritoare pentru zilele fierbinti de vara

 


Sucul de mentă de casă îți va revigora organismul în zilele toride de vară și, pe lângă faptul că este delicios, este extrem de ușor de făcut.

Sucul de mentă se prepară din frunze și crenguțe proaspete ale plantei de mentă. Înainte de pregătire, este necesar să le spălați bine pentru a îndepărta murdăria și dăunătorii de pe frunze. În funcție de cantitatea de suc pe care doriți să o pregătiți, puteți crește cantitatea de ingrediente. Sucul de casă este cel mai bine păstrat într-un loc răcoros. Cantitatea de ingrediente declarată este suficientă pentru aproximativ 5 l de suc de mentă.

Ingrediente:

300 g menta proaspata

5-6 linguri zahar

3 pungi suc de lamaie

3 l apa

3 kg zahar


Mod de preparare:

Spălați menta proaspătă cu apă rece pentru a îndepărta praful de pe ea. Apoi tăiați-o mărunt cu foarfecele sau cuțitul. Amestecați menta tocată cu 5-6 linguri de zahăr și zeama de lămâie și pasați bine cu mâinile. Se toarnă peste totul cu 3 litri de apă și se lasă să stea 24 de ore.După ce amestecul a stat, se strecoară și se toarnă lichidul rezultat într-un alt recipient.

Adăugați zahăr în lichid și amestecați totul astfel încât zahărul să se dizolve bine. Se lasa sa stea 24 de ore si se amesteca la fiecare 4-5 ore. După ce lichidul s-a depus, strecoară-l într-un castron mare. Se toarnă apă și se amestecă totul bine. Se toarnă sucul rezultat în sticle de sticlă și se închide cu un capac. Îl poți consuma imediat.

Comentarii