Tort de ciocolată cu afine. O combinație perfectă de ciocolată bogată și umplutură cremoasă de afine
Blueberry Bliss Chocolate Cake este amestecul perfect de tort bogat de ciocolată și umplutură cremoasă și bogată de afine. Acesta este un desert delicios care combină aroma bogată a ciocolatei cu prospețimea afinelor, făcându-l deliciul perfect pentru orice ocazie. Indiferent dacă sunteți un brutar experimentat sau nou în bucătărie, această rețetă vă va ghida prin procesul de creare a unui tort decadent care va impresiona.
INGREDIENTE NECESARE:
pentru aluat:
5 gălbenușuri
Praf de sare
60 g (4 linguri) zahăr
40 g (3 linguri) pudră de cacao
45 g (3 linguri) apă
80 g (1/2 cană) făină universală
1 lingură amidon de porumb
1 lingurita praf de copt aluat
5 albusuri
60 g (4 linguri) zahar
Pentru crema:
2x9 g (3 lingurite) gelatina
2x60g (4 linguri) apa rece
600g (2+1/4 cani) crema de branza
240 g (2 cani) zahăr pudră
500 g (5 căni) afine
60 g (4 linguri) zahăr
2 linguri suc de lămâie
2x 250 g (1 + 1/4 căni) smântână cu 33% grăsime
3 g (2 lingurițe) gelatină
20 g (1 lingură + 1) lingura) apa rece
MOD DE PREPARARE:
Pregătiți cuptorul și tava:
Preîncălziți cuptorul la 180°C (356°F).
Tapetați o tavă de copt de 28x18 cm cu hârtie de copt.
Faceți aluatul:
Bateți gălbenușurile cu un praf de sare și 60g de zahăr.
Adăugați pudră de cacao și apă și amestecați bine.
Cerneți făina, amidonul de porumb și praful de copt și amestecați în amestecul de gălbenușuri de ou.
Într-un alt castron, bate albușurile spumă până seamănă cu fulgi netezi. Adăugați treptat 60 g de zahăr și continuați să bateți până se formează vârfuri tari.
Amesteca usor albusurile spuma in amestec.
Se toarnă amestecul în tava pregătită și se netezește blatul cu o spatulă.
Coaceți 25 de minute, apoi răciți complet.
Prepararea cremei:
Se amesteca gelatina cu apa rece si se lasa sa se umfle cateva minute.
Într-un castron mare, bate crema de brânză, zahărul pudră, afinele, zahărul și sucul de lămâie până se omogenizează.
Într-un alt bol, bate frișca până se formează vârfuri tari.
Încingeți ușor gelatina umflată până se topește, apoi amestecați-o în amestecul de brânză.
Incorporati cu grija frisca pana se omogenizeaza bine.
Asamblați tortul:
Întindeți uniform tortul răcit cu crema de afine.
Se lasa la frigider cel putin 3 ore inainte de servire pentru ca prajitura sa se intareasca.
Comentarii
Trimiteți un comentariu