Tort de ciocolată cu afine. O combinație perfectă de ciocolată bogată și umplutură cremoasă de afine



 Blueberry Bliss Chocolate Cake este amestecul perfect de tort bogat de ciocolată și umplutură cremoasă și bogată de afine. Acesta este un desert delicios care combină aroma bogată a ciocolatei cu prospețimea afinelor, făcându-l deliciul perfect pentru orice ocazie. Indiferent dacă sunteți un brutar experimentat sau nou în bucătărie, această rețetă vă va ghida prin procesul de creare a unui tort decadent care va impresiona.

INGREDIENTE NECESARE:

pentru aluat:

5 gălbenușuri

Praf de sare

60 g (4 linguri) zahăr

40 g (3 linguri) pudră de cacao

45 g (3 linguri) apă

80 g (1/2 cană) făină universală

1 lingură amidon de porumb

1 lingurita praf de copt aluat

5 albusuri

60 g (4 linguri) zahar

Pentru crema:

2x9 g (3 lingurite) gelatina

2x60g (4 linguri) apa rece

600g (2+1/4 cani) crema de branza

240 g (2 cani) zahăr pudră

500 g (5 căni) afine

60 g (4 linguri) zahăr

2 linguri suc de lămâie

2x 250 g (1 + 1/4 căni) smântână cu 33% grăsime

3 g (2 lingurițe) gelatină

20 g (1 lingură + 1) lingura) apa rece

MOD DE PREPARARE:

Pregătiți cuptorul și tava:

Preîncălziți cuptorul la 180°C (356°F).

Tapetați o tavă de copt de 28x18 cm cu hârtie de copt.

Faceți aluatul:

Bateți gălbenușurile cu un praf de sare și 60g de zahăr.

Adăugați pudră de cacao și apă și amestecați bine.

Cerneți făina, amidonul de porumb și praful de copt și amestecați în amestecul de gălbenușuri de ou.

Într-un alt castron, bate albușurile spumă până seamănă cu fulgi netezi. Adăugați treptat 60 g de zahăr și continuați să bateți până se formează vârfuri tari.

Amesteca usor albusurile spuma in amestec.

Se toarnă amestecul în tava pregătită și se netezește blatul cu o spatulă.

Coaceți 25 de minute, apoi răciți complet.

Prepararea cremei:

Se amesteca gelatina cu apa rece si se lasa sa se umfle cateva minute.

Într-un castron mare, bate crema de brânză, zahărul pudră, afinele, zahărul și sucul de lămâie până se omogenizează.

Într-un alt bol, bate frișca până se formează vârfuri tari.

Încingeți ușor gelatina umflată până se topește, apoi amestecați-o în amestecul de brânză.

Incorporati cu grija frisca pana se omogenizeaza bine.

Asamblați tortul:

Întindeți uniform tortul răcit cu crema de afine.

Se lasa la frigider cel putin 3 ore inainte de servire pentru ca prajitura sa se intareasca.

Comentarii