PENTRU ALUAT
1 Praf de budincă Dolcela vanilie
40 g zahăr
500 ml lapte
2 Drojdie instant Dolcela
30 g zahăr
100 ml apă călduță
1 kg făină netedă de grâu
1 linguriță sare
2 ouă
100 g unt
PENTRU Umplutură
100 g zahăr brun 100 g unt
brun 250 g
3 lingurite de scortisoara macinata
PENTRU GLAZARE
100 g crema
de branza 50 g unt
150 g zahar pudra
1 zahar vanilat Dolcela
lapte la nevoie
Mod de preparare
Se amestecă praful de budincă cu zahărul și puțin lapte.
Se fierbe restul de lapte, se ia de pe foc, se amestecă amestecul pregătit și se fierbe amestecând timp de 1-2 minute, apoi se răcește budinca.
Amestecați drojdia cu puțin zahăr și apă călduță și lăsați-o să stea 5 minute.
Adăugați sare, drojdia pregătită, budinca răcită, ouăle, untul topit în făină și frământați un aluat neted.
Se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Se framanta aluatul si se lasa din nou la dospit.
Întindeți aluatul pe o suprafață tapetă cu făină (0,5 cm).
Adăugați zahăr și scorțișoară la untul topit.
Ungeți aluatul cu acest amestec. Îndoiți-o într-o rolă și apoi tăiați-o în 20 de părți.
Aranjați rulourile (ca să nu se atingă) într-o tavă (40 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să crească.
Coaceți în cuptorul încălzit la 180 °C până devin aurii (aproximativ 25 de minute).
Pentru glazura se amesteca crema de branza, untul la temperatura camerei, zaharul pudra, zaharul vanilat si laptele dupa nevoie.
Răciți rulourile coapte pentru câteva minute, apoi turnați-le sau „strecurați-le” cu glazura pregătită.
Comentarii
Trimiteți un comentariu