Una dintre cele mai bune rețete de rulouri cu scorțișoară pe care le-am încercat vreodată

 



PENTRU ALUAT

1 Praf de budincă Dolcela vanilie

40 g zahăr

500 ml lapte

2 Drojdie instant Dolcela

30 g zahăr

100 ml apă călduță

1 kg făină netedă de grâu

1 linguriță sare

2 ouă

100 g unt

PENTRU Umplutură

100 g zahăr brun 100 g unt

brun 250 g

3 lingurite de scortisoara macinata

PENTRU GLAZARE

100 g crema

de branza 50 g unt

150 g zahar pudra

1 zahar vanilat Dolcela

lapte la nevoie


Mod de preparare

Se amestecă praful de budincă cu zahărul și puțin lapte.

Se fierbe restul de lapte, se ia de pe foc, se amestecă amestecul pregătit și se fierbe amestecând timp de 1-2 minute, apoi se răcește budinca.

Amestecați drojdia cu puțin zahăr și apă călduță și lăsați-o să stea 5 minute.

Adăugați sare, drojdia pregătită, budinca răcită, ouăle, untul topit în făină și frământați un aluat neted.

Se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Se framanta aluatul si se lasa din nou la dospit.

Întindeți aluatul pe o suprafață tapetă cu făină (0,5 cm).

Adăugați zahăr și scorțișoară la untul topit.

Ungeți aluatul cu acest amestec. Îndoiți-o într-o rolă și apoi tăiați-o în 20 de părți.

Aranjați rulourile (ca să nu se atingă) într-o tavă (40 x 30 cm) tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le să crească.

Coaceți în cuptorul încălzit la 180 °C până devin aurii (aproximativ 25 de minute).

Pentru glazura se amesteca crema de branza, untul la temperatura camerei, zaharul pudra, zaharul vanilat si laptele dupa nevoie.

Răciți rulourile coapte pentru câteva minute, apoi turnați-le sau „strecurați-le” cu glazura pregătită.

Comentarii