Cu cata solutie de drojdie udam. La ce legume Nu folosim drojdia

 Drojdia de panificație este un microorganism culinar folosit în mod obișnuit, și anume ciupercile unicelulare. Ele sunt cei care sunt responsabile pentru creșterea aluatului pentru pâine, pizza, găluște aburite sau popularul tort de drojdie. Sunt folosite în sute – dacă nu în mii – de moduri în bucătărie. Acest lucru duce la obținerea de produse delicioase care ne încântă cerul gurii zilnic. 

Drojdia - aplicare în grădină

Este o alternativă excelentă la produsele de producție a plantelor pe bază de substanțe chimice și la îngrășămintele minerale. În ziua creșterii gradului de conștientizare cu privire la calitatea alimentelor consumate, metodele naturale și ecologice de susținere a plantelor care există de multă vreme sunt în creștere în popularitate. Acest lucru nu este fără motiv – pur și simplu nu au un impact negativ asupra sănătății noastre, spre deosebire de îngrășămintele artificiale aplicate în mod obișnuit și de produsele de protecție a plantelor pe bază de chimicale. Una dintre astfel de metode de sprijin ecologice este aplicarea drojdiei de brutărie ca îngrășământ și pentru pulverizarea legumelor, fructelor și a altor plante, precum și a plantelor în ghiveci cultivate acasă.


Cum funcționează îngrășământul cu drojdie?

Îngrășământul natural din drojdie de panificație are o gamă largă de aplicații: stimulează creșterea plantelor, are ca rezultat o înflorire mai luxuriantă și întărește sistemul radicular, facilitând absorbția apei și a mineralelor din sol de către plante. De asemenea, limitează prezența microbilor adversi care duc la boli ale sistemului radicular și protejează împotriva bolilor fungice


Cum se prepară solutia de drojdie?

După cum am menționat anterior, drojdia de bucatarie poate fi folosită și pentru a trata anumite boli ale plantelor. Aceasta constă în combaterea ciupercilor patologice cu cele benefice.

Pentru prepararea spray-ului este suficient să folosiți 32 g drojdie  uscată sau 100 g drojdie proaspătă, turnând peste ea 0,5 L de grăsime, lapte călduț. Se amestecă totul, se adaugă 10 L de apă și, opțional, vreo duzină de picături de săpun lichid cenușiu (ca agent de îngroșare) și se amestecă totul din nou. Turnați soluția într-un pulverizator și folosiți-o pentru a pulveriza bine plantele, în special partea inferioară a frunzelor.


Sfat: se recomanda si utilizarea acestui amestec preventiv, o data pe saptamana.


Cum se face îngrășământ din drojdia de brutărie?

Un amestec de drojdie pentru susținerea plantelor poate lua două forme:


Îngrășământ cu drojdie nefermentată

Pentru a pregăti amestecul este suficient să folosiți 32 g drojdie uscată de panificație sau 100 g drojdie proaspătă și 10 L apă caldă. Se amestecă totul bine și se lasă timp de aproximativ 60 de minute. Soluția nu necesită diluare și este potrivită pentru utilizare după timpul indicat mai sus.


Îngrășământ cu drojdie fermentată

Este o formă mai puternică de îngrășământ decât se poate face din aceeași cantitate de drojdie - adăugați un pahar de apă călduță și 1-2 pahare de zahăr la 32 g de drojdie uscată sau 100 g de drojdie proaspătă. După 2 ore, adăugați 10 L de apă călduță și lăsați amestecul astfel creat la fermentat timp de o săptămână. După aceea și după diluarea corectă (1 pahar de soluție la 10 L apă) îngrășământul este gata de utilizare.


Sfaturi:


Cel mai bine este să folosiți acest îngrășământ la începutul primăverii și la sfârșitul verii. Dacă este necesar, poate fi folosit tot timpul anului. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat mai des de o dată la 2 săptămâni. Pentru prepararea îngrășământului de drojdie putem folosi apa de ploaie colectată. Este lipsit de compuși ai clorului, ceea ce crește valoarea soluției astfel preparate. De asemenea, este posibilă utilizarea apei din spălarea legumelor. Acest îngrășământ poate fi făcut și din drojdie care și-a depășit data maximă înainte. Este o veste bună pentru cei care au surplus de drojdie pe care nu le-au folosit la timp. Acest lucru ne permite să acționăm în conformitate cu tendința fara pierderi!


Drojdia - aplicare în grădină


Pentru ce plante putem folosi îngrășământul și spray-ul din drojdie de brutărie?

Îngrășământul cu drojdie poate fi folosit pentru udarea și pulverizarea legumelor (roșii, castraveți), a tufelor fructiferi, a pomilor și a arbuștilor (căpșuni), a plantelor decorative (trandafirii) și a plantelor în ghivece cultivate acasă.


Îngrășământul cu drojdie nefermentată va fi excelent la hrănirea microflorei unui compost.


Pulverizarea cu drojdie de brutărie poate fi folosită în cazul apariției unor boli precum boala petelor, mucegaiul, putregaiul cenușiu sau puterea cartofilor.


După cum puteți vedea, există o gamă largă de aplicații ale drojdiei și în grădină. Prin urmare, nu o aruncați niciodată, deoarece oputeți folosi întotdeauna.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii