La ce temperatura si cat timp pastram ouale pentru clocit

 Uneori este necesar să se păstreze ouăle înainte de incubare. Dacă vă colectați propriile ouă, de exemplu, sau dacă ați cumpărat ouă înainte de a avea o modalitate de a le incuba. Se întâmplă mai mult decât ai crede și este întotdeauna mai bine să fii pregătit pentru orice eventualitate.


Îmbunătățirea calității ouălor

Cel mai important lucru de reținut este că calitatea ouălor nu poate fi îmbunătățită odată ce sunt depuse. După depunerea unui ou, acesta este de cea mai înaltă calitate care va fi vreodată și este doar în jos de acolo. Depozitarea și manipularea necorespunzătoare înrăutățesc situația, dar respectarea anumitor linii directoare poate ajuta ouăle să reziste până când sunteți gata de incubare. Notă: Ouăle trebuie păstrate întotdeauna cu capătul ascuțit în jos.


Temperatura

Dacă ouăle sunt păstrate la o temperatură ridicată, acestea vor începe să se dezvolte, ceea ce poate cauza probleme atunci când le puneți într-un incubator. Intervalul ideal de temperatură înainte de incubare este de 12 - 15 °C. Articolul nostru despre variațiile de temperatură oferă mai multe detalii despre ce se întâmplă dacă ouăle sunt păstrate la o temperatură mai ridicată. Temperaturile prea scăzute pot provoca înghețarea și deteriorarea structurii embrionului.


Când incubați ouăle, este important să le aduceți încet la temperatură. Mutarea unui ou de la 13 °C la 23 °C prea repede poate provoca șoc termic. Aduceți încet ouăle la temperatura camerei și apoi în incubator pentru a evita complicațiile.


Umiditate

Umiditatea adecvată în timpul depozitării este importantă, deoarece umiditatea scăzută poate determina uscarea oului înainte de incubare. Intervalul ideal este între 75 și 85%, ceea ce este mai ușor de realizat la temperaturi scăzute.


Timp în depozit

Regula generală pentru timpul de depozitare este de șapte zile. Ouăle au fost păstrate cu succes pentru perioade mai lungi, dar șapte zile este cea mai lungă pe care ar trebui să plănuiți să vă depozitați ouăle. Șansele de ecloziune scad după marca de șapte zile, din cauza degradarii vitaminelor și a membranei.


Curăţenie

Ouăle crăpate, deformate și foarte murdare trebuie aruncate (dacă este posibil). Spălați întotdeauna ouăle într-o soluție mai caldă decât ele, astfel încât apa să nu curgă spre interior și să contamineze oul. Curățarea umedă va îndepărta cuticula exterioară din ou, așa că ouăle curățate trebuie incubate cât mai curând posibil. 


Întoarcerea în timpul depozitării

Chiar și în timpul depozitării ouăle trebuie întoarse. Cu toate acestea, nu trebuie să fie întoarse la fel de des ca în timpul incubației.Neîntoarcerea ouălor în timpul depozitării poate face ca gălbenușul să plutească și să atingă membranele, ceea ce poate face ca acesta să se lipească și să împiedice creșterea embrionului în timpul incubației.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii