Bicarbonat de sodiu pentru rasaduri ingalbenite, galbene, cu pete maro si mucegai

 

Bicarbonatul de sodiu, a fost promovat ca un fungicid eficient și sigur în tratamentul mucegaiului pudră și a mai multor alte boli fungice. 

Este bicarbonatul de sodiu bun pentru plante? Cu siguranță nu pare să facă rău, dar nici nu este leacul miraculos pentru trandafirii aceia asediați cu mucegai . Bicarbonatul de sodiu ca fungicid pare să diminueze efectele bolilor fungice asupra plantelor ornamentale și vegetale comune. Studiile recente confundă eficiența utilizării acestui articol comun de uz casnic. Compusul pare să prevină apariția unor spori fungici, dar nu ucide sporii. 

Cea mai bună concentrație de bicarbonat de sodiu este o soluție de un procent. Restul soluției poate fi apă, dar acoperirea frunzelor și a tulpinilor este mai bună dacă se adaugă niște ulei horticol sau săpun în amestec. Bicarbonatul de sodiu ca fungicid acționează prin perturbarea echilibrului ionic în celulele fungice, ceea ce le face să se prăbușească. Cel mai mare pericol în utilizarea bicarbonatului de sodiu pe plante este potențialul de arsuri foliare. Acest lucru apare ca pete maro sau galbene la capătul frunzelor și poate fi redus la minimum prin diluarea completă a produsului. 

Mai multe si cum il folosim la raaduri, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Arhivați

Afișați mai multe