Ceaiul de ceapă - preparare, beneficii

Când vine vorba de băuturi sănătoase , ceaiul de ceapă poate fi ultimul lucru în minte. Poate că nici măcar nu ați auzit de această băutură. Dar înainte de a da nasul în sus, trebuie să știi că acesta este unul dintre cele mai bune ceaiuri care stimulează imunitatea pe care le poți face pentru tine. De obicei, atunci când vorbim de întărirea imunității, apelăm imediat la turmeric, busuioc și ghimbir. Acestea sunt foarte eficiente, fără îndoială. Dar ceaiul de ceapă este o opțiune relativ neexplorată care poate oferi și beneficii uimitoare pentru sănătate. Poate oferi protecție împotriva răcelii comune și a tusei și vă poate crește nivelul de energie. Consumul regulat vă va ajuta, de asemenea, să vă reglați nivelul tensiunii arteriale.



BENEFICIILE PENTRU SĂNĂTATE ALE CEAIULUI DE CEAPĂ

Este foarte ușor să faci ceai de ceapă și durează doar câteva minute pentru a prepara o ceașcă. Dar este o băutură puternică care te poate salva de multe boli.

Oferă protecție împotriva răcelii comune

În lunile reci de iarnă, o ceașcă din această băutură poate fi terapeutică. Răceala și tusea sunt afecțiuni comune ale iernilor. Acest ceai poate oferi protecție împotriva acestor boli prin creșterea antioxidanților din sânge, ceea ce vă întărește imunitatea. Ceapa conține compuși puternici antibacterieni și antiinflamatori care ajută la ținerea la distanță de răceală, tuse și gripă.

Ajută la regularizarea nivelului de colesterol

Ceapa este o sursă bogată de flavonoide numite quercetină. Acest compus vă poate ajuta să vă controlați nivelul de colesterol . Face acest lucru prin promovarea producției de colesterol bun și reduce colesterolul rău din organism. Acest lucru, la rândul său, vă va asigura că vă bucurați și de sănătatea inimii. Beți o ceașcă sau două din această băutură în fiecare zi pentru cele mai bune rezultate.


Poate ține sub control nivelul zahărului din sânge

Ceaiul de ceapă este, de asemenea, foarte benefic pentru bolnavii de diabet .

Este bun pentru sistemul digestiv

Ceapa este, de asemenea, o sursă bună de inulină, care este bună pentru sănătatea intestinului. Consumul regulat de ceai de ceapă vă va menține sănătatea intestinală și va ține la distanță afecțiuni precum indigestia , constipația și balonarea.


O ceașcă de ceai de ceapă pe zi te ajută să dormi mai bine. Ceapa conține L-triptofan, o formă de aminoacid, care este un sedativ natural. De asemenea, ajută la reducerea nivelului de stres, care, la rândul său, vă ajută să dormi mai bine.


Este bun pentru pacienții hipertensivi

Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este cauza multor probleme cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic și accident vascular cerebral. Flavonolul și quercetina din ceaiul de ceapă ajută la controlul tensiunii arteriale. Sulful din acest aliment ajută la diluarea sângelui. Acest lucru previne formarea cheagurilor de sânge.


Cum se face ceaiul de ceapa

Se fierbe o cană și jumătate de apă. Adăugați o ceapă tocată, 2 până la 3 căței de usturoi zdrobiți și 1 frunză de dafin în apa clocotită. Fierbeți încă ceva timp până când apa își schimbă culoarea într-o nuanță mai profundă. Se strecoară și se scoate într-o cană. Adăugați puțină miere și scorțișoară pudră pentru gust. De asemenea, puteți adăuga puțină scorțișoară când fierbeți apa. Adăugați un strop de suc de lămâie pentru a îmbogăți și mai mult gustul. Luați-l în fiecare dimineață pe stomacul gol pentru cele mai bune rezultate. Puteți bea și o altă ceașcă seara.

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii