Sterilizarea solului in gradina

 Sterilizarea solului

Sterilizarea solului este în esență procesul de alungare a organismelor dăunătoare din sol într-o manieră controlată, folosind metode de evaporare, ardere sau chimice.

Scop

Scopul principal al sterilizării solului este de a elimina dăunătorii, buruienile și agenții patogeni care cauzează boli, cu interferențe minime cu proprietățile benefice din pământul pentru ghivece/solul de grădină.

Această „detoxifiere” a solului oferă un mediu curat pentru semințe, răsaduri și plante vulnerabile stabilite.


Avantaje dezavantaje

Pro:

Ajută la prevenirea pierderii culturilor

Poate preveni unele daune cauzate de dăunători și boli

Ieftin în comparație cu tratarea problemelor când apar

Multe metode sunt netoxice

Ușor de făcut 

Contra:

Poate ucide microorganismele bune din sol

Unele metode pot consuma mult timp și pot avea ca rezultat doar îmbunătățiri subtile

Există riscul ca alte plante să fie rănite

Cum să sterilizezi solul la soare

Solarizarea solului presupune acoperirea unor cantități mari și subțiri de sol cu ​​straturi de plastic pentru a absorbi razele soarelui.

Această tehnică pe termen lung este cea mai potrivită dacă trebuie să sterilizați cantități mari în grădini mari, însorite și funcționează cel mai bine cu soluri argiloase și argiloase.

Așezați un strat de folie de plastic transparentă/transparentă de grosime medie pe zona desemnată. Aveti nevoie să cumpărați plastic în panouri mari, dacă este posibil, pentru a-l personaliza în funcție de zona pe care o acoperiți.

Despărțiți bulgării în cantitatea de pământ de grădină pe care intenționați să o utilizați și îndepărtați orice roci/materiale vegetale.

Răspândiți pământul uniform peste folie de plastic, asigurându-vă că este destul de plat și că solul este ținut la câțiva centimetri distanță de marginile foii.

Puneți un strat de folie de plastic peste sol, trăgându-l strâns peste suprafața solului și fixați marginile cu pietre. (De asemenea, puteți îngropa marginile foliilor de plastic cu pământ pentru a etanșa cu adevărat la căldură!)

Când se face în cea mai caldă perioadă a anului, ar trebui să dureze 4-6 săptămâni pentru ca soarele să sterilizeze complet solul.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii