Inmultirea ienuparului prin butasi

 Ienupări (Juniperus spp.) au ace veșnic verzi și variază în dimensiune de la acoperiri de sol cu ​​creștere redusă la copaci mici de 10 me. Plantele adaugă culoare pe tot parcursul anului, fructe de pădure albastru-violet și interes textural unei curți. Ienuperii cresc în toate climatele, în funcție de soi. Veșnic verzi necesită umbră parțială până la plin soare și sol cu ​​drenaj bun. Ienupărul se înmulțește în general din butași de semi-duri sau ramuri care au crescut în sezonul curent. Butașii de ienupăr pentru înmulțire luați din iulie până în noiembrie ar trebui să dezvolte rădăcini până în primăvara următoare, dacă primesc îngrijirea potrivită.



Tăiați o tulpină lungă de 12 până la 15 cmde pe ienupăr cu foarfece de tăiat. Alegeți o ramură sănătoasă care a crescut vara și care are o mulțime de ace care cresc la vârf.

Scoateți acele din partea inferioară a 2 inci a ramurii tăiate. Faceți fante de 2 până la 3 cm prin stratul exterior de fiecare parte a tulpinii dezgolite cu un cuțit ascuțit. Acest lucru permite ramurii de ienupăr să absoarbă mai multă apă și hormoni pentru creșterea rădăcinilor.




Pune aproximativ 1 linguriță de hormon de înrădăcinare într-o farfurie. Înmuiați capătul tăieturii de ienupăr în hormon și rostogoliți capătul gol în el. Acoperiți-l bine și scuturați orice exces.



Înfigeți secțiunea acoperită cu hormoni a ramurii într-o gaură din jardiniera pregătită. Întărește amestecul de ghiveci în jurul butașii, ținându-l în poziție verticală. Udati mediul până când se simte umed pe tot parcursul.

Mentineti umed pe tot parcursul inradacinarii.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii