Ingrasamant natural pentru rasadurile de ardei

 Când vine vorba de cultivarea semințelor , poate ați auzit că ardeii sunt greu de germinat – și este adevărat.TIPURI DE SEMINȚE DE ARDEI DE CRESCUT

Unul dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai mult la cultivarea semințelor de ardei este selecția uimitoare pe care o pot găsi.

Dar numărul de soiuri de semințe pe care le puteți găsi este uimitor! Există atât de multe tipuri diferite din care să alegi, este destul de nebunesc.

Acestea variază oriunde, de la aroma blândă a ardeiului gras, la dulceața ardeiului banană și la căldura medie a ardeiului iute... până la cayenne picant, jalapeño și ardeiul habanero sau fantoma super HOT.

Voi acoperi totul, de la cea mai bună metodă de utilizat, când să începeți, instrucțiuni de plantare, timpul de germinare, identificarea și îngrijirea răsadurilor, transplantare, remedierea problemelor comune, întrebări frecvente și multe altele!


Acesta este un ghid general pentru cultivarea ardeilor din semințe, indiferent de felul lor. Deci puteți urma aceste instrucțiuni pentru orice tip doriți, pașii sunt aceiași pentru toți.


Numiți, probabil că l-am crescut! Unele dintre preferatele mele sunt cayenne (fierbinte), jalapeno (fierbinte), bell (ușoară), padron chile (amestec) și purple bell (ușoară)


CÂND SĂ PLANTEZI SEMINȚE DE ARDEI

Cel mai bun mod de a obține o recoltă bună este să plantați semințele în interior cu 8-12 săptămâni înainte de data medie a ultimului îngheț.


Data exactă pentru care să începeți semințele de ardei depinde de locul în care locuiți. Sunt în nordul tarii, iar ultimul nostru îngheț mediu este în jurul datei de 15 mai. Deci, le plantez în interior cândva la începutul lunii martie.


PLANTAREA SEMINȚELOR DE ARDEI

Un alt lucru care ușurează cultivarea ardeilor din semințe este că nu trebuie să faceți nimic special pentru a-i pregăti pentru plantare.

Nu este nevoie de tăiere, înmuiere sau stratificare la rece. Le puteți pune direct din pachet în sol și vor crește!

Dacă nu doriți să utilizați produse chimice pentru fertilizarea răsadurilor dvs. și intenționați să creșteți niște culturi ecologice, fără îngrășăminte minerale sintetizate, atunci puteți utiliza cel mai simplu îngrășământ pe care-l puteți găsi în bucătărie sau, eventual, în cel mai apropiat magazin. Este vorba despre amidonul simplu, fie de cartofi, fie de porumb. Dar cel de cartofi este mai preferabil, deoarece conține mai mult fosfor, care este vital pentru plantele tinere.

Datorită unui astfel de îngrășământ al solului, va crește volumul de absorbție a umezelii și plantele vor primi apă într-un mod mai optimizat. Acestea nu se vor teme de uscăciune sau de excesul de apă. Pentru fertilizatorul dat veți avea nevoie doar de o linguriță de amidon pentru fiecare ghiveci cu răsad de ardei (cu capacitatea de 500 g).

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii