Cum plantam rosiile cu tulpinile indoite ?

 Roșiile tale au devenit prea înalte si prea indoite înainte de a le putea transplanta? Ți-e teamă că trebuie să sapi o groapă de 2 metri adâncime doar pentru a-ți pune planta în pământ? Iată o tehnică pe care mulți grădinari experimentați o au în sacul lor de trucuri: Plantarea unei roșii lateral într-un șanț (sau jgheab) pentru a vă salva spatele de la săpat și pentru a îmbunătăți sănătatea și vigoarea generală a plantei.

Plantarea roșiilor într-un șanț (sau jgheab) este exact așa cum sună: săpați un șanț de mică adâncime, plasați planta lateral în gaură și umpleți gaura doar cât să acoperiți partea inferioară a tulpinii.

Restul plantei (cu toate ramurile și frunzele) se odihnește pur și simplu pe sol. (Dar nu vă faceți griji, nu va rămâne așa.)

Dacă frunzele tale de roșii au devenit prea înalte până când ești gata să le transplantezi, acest tip de plantare superficială nu numai că economisește timp, ci te scutește de toate săpăturile pe care ar fi trebuit să le faci pentru a transplanta corect o roșie.

Dar puteți face acest lucru și cu un transplant bine dezvoltat, care crește normal, deoarece fiecare plantă de tomate beneficiază de tehnică.

De ce ar trebui să plantezi roșii lateral?

Metoda de șanț profită de capacitatea unei plante de tomate de a crește rădăcini de-a lungul tulpinii sale. Când o parte a tulpinii este îngropată, aceasta stimulează creșterea rădăcinilor noi oriunde tulpina este în contact cu umiditatea și solul.

Mai multe despre plantarea rosii lor indoite, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii