Plante companion pentru castraveti

 Câteva plante de grădină se descurcă bine alături de aceste vițe viguroase și sunt plante excelente pentru castraveți. Veți descoperi că este de obicei cel mai ușor să creșteți plante cu instrucțiuni similare de îngrijire, cum ar fi cerințele de lumină, sol, apă și soare. Unii însoțitori de creștere similari pot include plante precum roșiile, dovleceii sau dovleceii. Cu toate acestea, un lucru la care trebuie să aveți grijă cu plantele cu creștere similară, cum ar fi castraveții și roșiile, este că uneori pot fi predispuse la aceleași boli, cum ar fi virusul mozaicului sau boala, care se pot răspândi cu ușurință dacă sunt unul lângă celălalt.

Cele mai bune plante însoțitoare ajută la descurajarea dăunătorilor și nu concurează cu castraveții pentru apă sau nutrienți. Cei mai răi vecini fac exact invers.


Cele mai bune plante însoțitoare de castraveți

Leguminoase și porumb (mazăre, fasole, linte)

Rădăcinoase și ceapă (ridichi, sfeclă, morcovi)

Anumite flori (gălbenele, nasturtiums, floarea soarelui)

Anumite ierburi aromatice (mărar și oregano)

Notă specială despre roșii și alte cucurbițe: roșiile și alte castraveți (castraveți, dovlecei, dovleac) cresc în aceleași condiții, completându-se reciproc. De asemenea, atrag polenizatori similari pentru a crește recolta plantei tale. Motivul pentru care aceste plante nu sunt pe listă ca „cei mai buni” însoțitori este că sunt susceptibile la unele dintre aceleași boli ca și castraveții. Dacă o plantă se infectează, este posibil să vă pierdeți întreaga recoltă.

Mai multe despre rosii si castraveti plantate impreuna, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii