Fertilizarea ardeilor cu drojdie

 Hrănirea ardeilor cu drojdie în seră și în câmp deschis vă permite să furnizeți plantelor un set de vitamine și oligoelemente necesare pentru creșterea și dezvoltarea în cauză. Rețetele pentru soluția de irigare sunt destul de diverse, pot fi selectate ținând cont de faza sezonului de creștere a culturii, a condițiilor de cultivare a acesteia.

nicitatea drojdiei este că are o compoziție echilibrată, inclusiv:


proteine;

aminoacizi;

lipide;

vitamina B.


În plus, ca parte a acestui pansament de top există culturi fungice care au un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării lăstarilor. Pentru răsaduri, acestea oferă protecție imunitară necesară, îi ajută să prindă rapid rădăcini într-un loc nou. Pentru ardeii adulți, hrănirea cu drojdie este necesară în perioada de fructificare pentru formarea cu succes a fructelor. Aceasta este o bună prevenire a bolilor, permițându-vă să evitați dezvoltarea și răspândirea lor în seră, câmp deschis.


Caracteristica principală a hrănirii cu drojdie poate fi numită deținerea sa triplă. Prima cunoaștere cu un astfel de îngrășământ natural are loc cel mai adesea acasă, în recipient.


Marele avantaj al hrănirii cu drojdie este inofensibilitatea sa. Nu există modificări în gustul, culoarea, aroma fructelor.


Efectele benefice ale drojdiei asupra ardeilor pot fi observate în multe zone. Printre avantajele evidente ale utilizării lor, se pot distinge o serie de factori.


Îmbogățirea solului cu substanțe nutritive. Nu numai că îmbunătățește compoziția, dar este și saturată cu microfloră benefică. Bacterii consumatoare de proteine ​​​​produc alcooli, vitamine, fitohormoni. Substanțele organice sunt procesate mai rapid, dând saturația necesară a mediului cu azot.

Formarea accelerată a sistemului radicular. Se dezvoltă mai bine atât în ​​​​seră, cât și în câmp deschis. Introducerea pansamentelor de drojdie vă permite să accelerați apariția lăstarilor rădăcinilor laterale timp de 14 zile.

Asigurarea dezvoltarii in cauza a ardeilor. Răsadurile cresc uniform, fără a se întinde prea mult. Se observă un câștig rapid de masă verde.

Creșteți vitalitatea plantelor. Ei tolerează mai bine reprizele de frig pe termen scurt, dobândesc rezistență la ciuperci și putrezire.

Nu fără defect. Drojdia neutralizează potasiul din sol, astfel încât aceste tipuri de îngrășăminte nu pot fi combinate. Acestea trebuie efectuate la timp pentru cel puțin 3-4 săptămâni.


Este imperativ să dozați corect drojdia uscată. Este suficient un pachet de 20 g, iar acesta trebuie amestecat cu zahar granulat in cantitate de 300-400 g. Toate acestea se toarnă în 10 litri de apă caldă, se lasă la fermentat timp de 48 de ore. După acest timp, soluția este din nou diluată într-un raport de 1:10, primind 100 de litri pentru irigarea culturii.



Pansamentul pe bază de drojdie uscată este perfect pentru a satura solul cu substanțe nutritive în perioada de coacere a fructelor.


Pe baza de drojdie uscată se pot prepara soluții mai complexe. Un amestec de cenușă de lemn și drojdie este considerat de succes. În acest caz, se folosește o anumită schemă de pregătire a compoziției.


Un amestec de apă, drojdie și zahăr se pune într-un loc cald timp de 2 zile.

Se prepară o infuzie de cenușă în proporție de 1 kg de resturi de lemn ass la găleată de lichid. Se lasă la loc cald timp de 48 de ore.

Soluțiile sunt amestecate. Pentru 1 litru de infuzie de cenușă și 1 litru de hrănire cu drojdie, ar trebui să cadă 8 litri de apă.

Amestecat cu cenușă, soluția dobândește proprietăți utile suplimentare. Este considerat universal și poate fi folosit în orice stadiu al dezvoltării plantelor. Dar agronomii recomandă în continuare să se separe introducerea de cenușă și pansamente de drojdie pentru o muncă de 7-10 zile. În acest caz, beneficiile pentru plante vor fi semnificativ mai mari.


Hrănire pe bază de așternut. Deșeurile de păsări sunt un bun teren de reproducere pentru cultivarea ardeilor. Dacă adăugați drojdie în excrementele de pui, puteți obține chiar și un îngrășământ universal care poate deveni un adevărat elixir de creștere. Pentru al pregăti, veți avea nevoie de 2 pachete de drojdie crudă sau aproximativ 20 g de drojdie uscată. Acest ingredient este amestecat cu zahăr, cenușă de lemn și excremente de pui (200 g fiecare).


Solutia rezultată se toarnă cu apă caldă, trimisă la soare timp de 2-3 ore. Merită să luați un volum mare de feluri de mâncare în avans, deoarece amestecul va fermenta în mod activ. După ce a trecut timpul specific, în soluție se adaugă 10 litri de apă, iar plantele sunt udate la rădăcină.

Mai multe, urmariti in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii