Cum să măsori valoarea pH-ului solului rapid si simplu - sol acid sau alcalin

 Ca grădinar , este important să testați pH-ul solului , deoarece anumite plante au cerințe specifice de pH și nu vor prospera decât dacă pH-ul solului se încadrează într-un anumit interval. pH-ul măsoară nivelul de aciditate din sol și afectează capacitatea plantei de a absorbi nutrienții. Dacă nivelul pH-ului solului se încadrează în limitele recomandate de o plantă, toată hrana pentru plante și îngrășămintele din lume nu vor ajuta - plantele nu pot absorbi nutrienții.


Tehnic vorbind, un test de pH al solului măsoară câți ioni de hidrogen sunt în sol. Pe o scară de la 1 la 14, un pH mai mic de 7,0 este acid, 7,0 este neutru și orice mai mare de 7,0 este alcalin. Solul acid sau alcalin nu este neapărat rău; totul depinde de plantele pe care le cultivi.  Majoritatea plantelor se pot adapta la pH-ul solului între 6 și 7,5, dar unele plante au cerințe distincte. De exemplu, afinele necesită sol acid în intervalul de la 4,5 până la 5,5 pentru a produce fructe de pădure, în timp ce levănțica tinde să se descurce cel mai bine în solul alcalin de aproximativ 8,0.

 Identificarea și remedierea deficiențelor nutritive ale plantelor


Când se efectuează un test de pH al solului

Testarea pH-ului solului ar trebui să fie un element de inclus în lista de verificare a sarcinilor din grădina de toamnă. Testarea pH-ului toamna vă permite să luați măsuri pentru a corecta pH-ul înainte de următorul sezon de plantare de primăvară. Și toamna este un moment bun pentru a observa orice buruieni care au crescut pe parcursul verii, ceea ce vă poate oferi, de asemenea, indicii despre pH-ul solului. De exemplu, păpădia , căpșunile sălbatice și pătlagina proliferează în solul acid, în timp  cicoarea favorizează solul alcalin.


Efectuarea unui test de pH al solului în toamnă vă oferă timp suficient pentru a planta o cultură de acoperire care fixează azot (pentru climă blândă de iarnă) sau pentru a revizui planul de plantare de anul viitor pentru a se potrivi cu citirea pH-ului. În cazul solului alcalin, puteți scădea pH-ul adăugând materiale organice, precum mușchi de turbă. Solul acid poate fi neutralizat prin adăugarea de var. 3 Tipul și cantitatea amendamentelor de sol depind de cât de mult trebuie să fie crescut sau scăzut pH-ul.


O soluție acidă reacționează în general atunci când este adăugată la ceva bazic. Puteți folosi oțet (acid) și bicarbonat de sodiu (de bază) pentru o citire rapidă a pH-ului solului. Acest test do-it-yourself va dezvălui dacă solul este relativ acid sau alcalin și este recomandat celor care au grădini sănătoase care ar putea beneficia de o îngrijire puțin mai direcționată.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii