Legume de plantat și semănat în iunie

 Alegerea celor mai bune legume de plantat în iunie este un act de jonglerie – dar unul plăcut, deoarece cântărești avantajele relative ale zilelor mai calde cu cerințele tot mai mari de spațiu, hidratare, plivire și hrănire. 

Pe măsură ce lucrurile încep să se încingă pe legume, este timpul să vă gândiți lateral cu diferite grupuri de culturi: cele începute în primăvară care trebuie să fie acum plantate, cele deja plantate care ar putea să accelereze creșterea, cele pe care le-ați oprit să semănați până acum, care pot fi acum începute, iar cele care vor folosi următoarele câteva săptămâni pentru a-și deveni cu adevărat propriile lor.


O dată cheie în această lună este solstițiul de vară (21 iunie). Până la această dată, scopul tău ar trebui să fie să valorifici fiecare oră suplimentară de timp de creștere, atât în ​​grădina ta, cât și în zonele tale sub acoperire. 

Asigurați-vă că mențineți un sprijin amplu pentru plantele cățărătoare și care se înclină, cum ar fi dovleceii și fasolea. Verificați că toate materialele de irigare sunt curate, proaspete și la îndemână ușor, astfel încât culturile însetate să primească toată înmuierea de care au nevoie. Și urmăriți îndeaproape orice zonă în care creșteți sub sticlă, astfel încât să preveniți stresul termic. Asigurați-vă că serele sunt bine ventilate pentru a preveni putregaiul și bolile și încercați să le amortizați pentru a menține un nivel optim de umiditate. 


CASTRAVETE CORNICHON

DOVLEAC

FENICUL

Mazăre

Cartofi

Fasole 

Dovleci

Rosii

Varza de toamna

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii