Cand se planteaza crinii ? Sfaturi utile pentru plantarea crinilor primavara

 Crinii au o eleganță pe care puține alte flori pot rivaliza. Cu flori atât de mari, cu aspect exotice, cu mirosul lor , se pare că ar fi dificil de creascut, dar nu sunt! Crinii sunt disponibili într-o varietate de înălțimi, stiluri de flori și perioade de înflorire. Plantarea mai multor tipuri diferite de crini vă va permite să fiți creativ cu plasări și perechi. De asemenea, prelungește timpul de  înflorire . Rețineți că  hibrizii asiatici  și  oriental-asiatici  înfloresc la începutul verii. Florile de mijloc de sezon includ  specii  și  tipuri de trompete  . Ultimii care infloresc sunt crinii orientali.

Când să plantezi bulbii de crin

Bulbii de crin pot fi plantați primăvara sau toamna, pentru a înflori la mijlocul până la sfârșitul verii. Acestea fiind spuse, majoritatea cultivatorilor comerciali nu-și recoltează bulbii de crin până la sfârșitul sezonului de vegetație. Acest lucru face ca bulbii să fie livrați la timp pentru plantarea de toamnă, în special cei care vin din Olanda. În schimb, bulbii sunt de obicei depozitați în răcitoare pentru iarnă și sunt expediați la timp pentru plantarea de primăvară.


Manipulați bulbii cu grijă

Spre deosebire de lalele și narcise, bulbii de crin nu au un înveliș protector. Din acest motiv, este important să plantezi crini cât mai curând posibil, ca să nu se usuce. Când plantați, manipulați-i ușor pentru a evita rupele solzilor. Un mic mucegai pe solzii exterioare este normal și nu este motiv de îngrijorare.


Oferă un sol bun și mult soare

La fel ca majoritatea bulbilor, crinii nu vor tolera solul umed. În afară de asta, orice pământ bun de grădină este bun. La momentul plantării, amestecați câteva frunze mărunțite sau alte materii organice pentru a încuraja creșterea puternică a rădăcinilor și pentru a ajuta la menținerea solului ușor umed. În climatele uscate, mulcirea suprafeței solului va reduce pierderea de umiditate și va menține solul mai rece.


Crinii ar trebui să fie plantați acolo unde pot avea soare plin sau cel puțin jumătate de zi. În climatele calde, ei apreciază să fie umbriți de căldura după-amiezii.


Oferă Crinilor spațiu să strălucească

Deși crinii nu ocupă mult spațiu în grădină, nici nu le place să fie aglomerați. Plantele produc doar o cantitate mică de frunziș și totul se află chiar pe tulpină. Pentru o creștere sănătoasă și o producție bună de flori, asigurați-vă că plantele au suficient spațiu în jurul lor, astfel încât lumina soarelui să le poată ajunge pe tulpini și frunze.


Planteaza-i în grupuri

Crinii arată cel mai bine atunci când sunt plantați în grupuri de 3 sau mai mulți bulbi. Săpați o groapă generoasă de plantare . Puneți niște îngrășământ universal în fundul găurii și amestecați-l pentru a se dispersa. Adăugați câteva pumni de pământ liber înapoi în gaură și apoi poziționați bulbiiastfel încât să aibă o adâncime de 15 cm. . Crinii cresc bine și în ghivece. Plantați 3 bulbi pe oală .

Planificați din timp florile tăiate

Crinii arată frumos într-o vază. De fapt, ele sunt una dintre cele mai populare flori tăiate din lume. Dacă doriți să vă creșteți proprii crini pentru tăiere, amintiți-vă că tăierea unei tulpini de flori va elimina cea mai mare parte a frunzișului bulbului. Acest lucru va slăbi bulbul și îl poate împiedica să reînflorească.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii