Cenusa, ingrasamant natural pentru cartofi

 În afară de cartofi, majoritatea legumelor de grădină cresc cel mai bine într-un interval de pH de 6,0 până la 7,5, iar legumele rădăcinoase se dezvoltă cel mai bine într-un interval de pH de 6,0 până la 6,8. În timp ce plantați cartofi de sămânță feliați, utilizați cenușă de lemn ca acoperire pentru a le împiedica să putrezească.


Poți folosi cenușă de lemn în grădina ta?


Cenușa de lemn de esență tare oferă solului calciu, potasiu și fosfor cu eliberare rapidă. Cenușa de lemn, ca și varul, are o concentrație bogată de calciu, ceea ce ridică pH-ul solului. Testele de sol, care pot fi comandate online sau la o curte sau un magazin de aprovizionare casnică, pot dezvălui proporția de soluție alcalinizantă și elementele principale necesare pentru anumite culturi de legume.

Lemnul ars nu reține în totalitate azotul, contrastând cu reziduurile degradate ale frunzelor, tulpinilor, precum și ale altor materiale vegetale naturale. Cu toate acestea, conține fosfor, potasiu, calciu, bor și multe alte minerale esențiale pentru dezvoltarea plantelor. Este în mod natural alcalin, ceea ce îl face bun pentru creșterea pH-ului în grădini. Veți avea nevoie de aproape de două ori mai multe decât var, cu toate acestea, va oferi, de asemenea, nutrienți, plus că este ieftin dacă folosiți o sobă cu lemne.


Faceți un test de sol înainte de a începe să împrăștiați cenușa pentru a vedea dacă vă va ajuta. Împărtășiți cenușa cu un vecin care are cel mai mare sol alcalin, dacă curtea sau terenul din grădină are un pH de 7 sau mai mult. Aveți grijă în apropierea plantelor care iubesc solul acid, cum ar fi fructele de pădure sau azaleele, precum și cartofii, care pot avea o condiție de crustă dacă pH-ul este excesiv de puternic.


Este cenușa de lemn bună pentru cartofi?

În condiții moderate până la acide, cartofii sunt susceptibili la boli. Când plantați cartofi de sămânță feliați, utilizați cenușă de lemn ca praf pentru a-i împiedica să putrezească.


Viermii tăi pot face ravagii plantelor delicate precum busuiocul; Cenușa de lemn pe solul de semănat, precum și limacșii, sunt măsuri preventive. Cartofii sunt mâncători entuziaști. Fertilitatea trebuie adăugată sub formă de gunoi de grajd, compost sau îngrășăminte naturale pentru plante pentru a avea cea mai mare recoltă.


Poate că nici nu vă dați seama cât de des i-ar putea ajuta o hrănire bogată în potasiu. Potasiu este potasiu (K) într-o versiune pe care plantele o pot folosi. Lipsa de potasiu este indicată de tuberculii care sunt întunecați în centru. Îngălbenirea de-a lungul marginilor frunzelor este încă un alt indicator.


Surse de potasiu


Puteți utiliza cenușa de lemn pentru a vă spori concentrațiile de potasiu dacă aveți un foc de lemne. Asigurați-vă că utilizați doar cenușă de lemn. Adăugarea de cărbune sau cenușă de turbă la amestec nu este o idee inteligentă. Deoarece cenușa de lemn este alcalină, poate ajuta solul să devină mai puțin acid. Având în vedere precipitațiile considerabile din multe locuri, acum majoritatea terenurilor sunt acide.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii