Calendarul perioadelor de semanare a rasadurilor pentru gradina

 Un scurt calendar despre perioada de semanare a semintelor in scopul obtinerii de rasaduri pentru a le planta in gradina.

Incepem cu cele mai populare rasaduri: rasadurile de rosii. Rsoiile se impart in doua categorii . Rosii timpuri si rosii de vara-toamna.

Semintele pentru rasadurile de rosii timpurii se seamana la sfarsitul lunii februarie iar varsta rasadurilor la plantare este de 55-60 de zile.

Semintele pentru rasadurile de rosii de vara se face la sfarsitul lunii martie iar in cazul tomatelor de toamna , semanarea semintelor se face pe parcursul lunii aprilie. Varsta rasadurilor la plantare este de 35-45 de zile.




Semintele pentru rasurile de ardei si vinete se seamana pe tot parcursul lunii martie iar varsta rasadurilor la plantare este de 55 de zile.

In cazul rasadurilor pentru varza de vara, semanarea emintelor se face in primele doua saptamani din luna martie. Semintele pentru rasadurile de varza de toamna, se pun doar in luna mai. Varsta rasadurilor la plantare este de 35-40 de zile iar rasadurile trebuie sa aiba 5 frunze dezvoltate.

Semintele pentru rasadurile de castraveti timpurii se seamana  la sfarsitul lunii martie iar varsta rasadurilor la plantare este de 35- 45 de zile de la insamantare.

Semintele pentru rasadurile de telina se seamana in primele doua saptamani ale lunii martie iar varsta rasadurilor la plantare este de 35-40 de zile.

Semanarea semintelor pentru conopida de toamna e face in perioda 10-15 mai iar varsta rasadurilor la plantare este de 35-45 de zile.


Semintele de broccoli se seamana incepand din prima jumatate a lunii martie.

Mai multe despre cand se pun semintele pentru rasaduri, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii