Ce plantam langa usturoi si ce evitam sa plantam langa el

 

Usturoiul este una dintre cele mai bune culturi însoțitoare de acolo. Un factor natural de descurajare a dăunătorilor și ciupercilor cu puțini vecini incompatibili, usturoiul este o cultură bună de plantat împrăștiat în grădina dvs. 

 Plantare însoțitoare de usturoi 

Plantarea însoțitoare este o modalitate excelentă de întreținere redusă, cu impact redus de a îmbunătăți sănătatea și aroma grădinii tale. În principal, din cauza tendinței unor plante de a respinge anumiți dăunători, există perechi pe care le puteți face atunci când vă planificați grădina, care doar funcționează. Usturoiul, în special, este o plantă minune care îmbunătățește calitatea și sănătatea aproape a tot ceea ce este plantat lângă. Usturoiul ocupă foarte puțin spațiu și poate crește în majoritatea condițiilor, atâta timp cât are plin soare . Ca rezultat, va prospera în apropierea multor alte plante care pot avea nevoi de creștere mai specifice și pot beneficia de proximitatea sa. Usturoiul este cu siguranță una dintre cele mai înțepătoare plante pe care le poți cultiva. Poate din această cauză este atât de bun la alungarea dăunătorilor. Este un factor de descurajare excelent pentru toate tipurile de dăunători, inclusiv: 
ciuperci molii, purici de plante, musculite de varză, gândacii japonezi ,a fidele , furnici, melci.
Usturoiul poate alunga chiar și iepurii și căprioarele . 

Dacă grădina ta suferă de oricare dintre aceste creaturi, încearcă să plantezi usturoi în sezonul următor. Cu toate acestea, crește cel mai bine dacă este plantat târziu toamna, așa că aveți grijă să nu ratați sezonul de plantare. De asemenea, usturoiul acumulează în mod natural sulful , care este un fungicid eficient pentru plantele vecine.

 Plante care cresc bine cu usturoi 

Datorită numeroaselor sale beneficii, lista plantelor care cresc bine cu usturoi este lungă. Plantele însoțitoare pentru usturoi includ: 
Pomi fructiferi 
Mărar 
Sfecla 
Kale
Spanac
Cartofi
 Morcovi 
vinete 
rosii
 Ardei
 Varză 
Conopidă
 Brocoli 
Gulii

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii